16/11/2012

Ξεκίνησε ο τελικός γύρος στη Μέση Ανατολή;

Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λήξει. Η Μέση Ανατολή παρουσιάζεται έτοιμη για το «φάιναλ κάουν-ντάουν». Στη Συρία αριθμός των θανάτων έχει ξεπεράσει το όριο των 39.000 ανθρώπων και το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Γάζα, το προγεφύρωμα του Ιράν. Στην Ιορδανία σήμερα περίπου 2.000 άνθρωποι ζήτησαν την απομάκρυνση από την εξουσία του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β' σε μια συγκέντρωση στο κέντρο του Αμάν σήμερα, στη συνέχεια -για τρίτη ημέρα- των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων. Η διαδήλωση αυτή ερμηνεύεται ως σημαντική κλιμάκωση της οργής των πολιτών στο χασεμιτικό βασίλειο, το οποίο υποστηρίζει η Δύση.

Πάνω από 16.000 έφεδρους κάλεσε η κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ στα όπλα, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σύντομα σε πάνω από 30.000 έφεδρους. Στρατιώτες, άρματα και άλλος βαρύς εξοπλισμός βρίσκονται ετοιμοπόλεμα στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα. Μια προγραμματισμένη τρίωρη εκεχειρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου στην περιοχή, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις φέρονται αποφασιμένες να αντιμετωπίσουν σκληρά τη ριζοσπαστική ισλαμική Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη την περασμένη νύχτα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε πολλούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που επικαλούνται τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 130 επιθέσεις. Ένα κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς στην πόλη της Γάζας καταστράφηκε. Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως κύριο στόχο υπογειες εγκαταστάσεις πυραυλικών συστημάτων. Αυτά τα πυραυλικά συστήματα χρησιμοπούνται για να βομβαρδίσουν τις πόλεις του Ισραήλ. Αυτοί οι βοβμαρδισμοί έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα.

http://www.fox2magazine.net/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ... ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ (ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ... ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ. ΙΔΩΜΕΝ.

Υ.Γ: ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ...

No comments :

Post a Comment