16/11/2012

Ξεσαλώνει το μαρξιστικό καθηγηταριό κατά της Χρυσής Αυγής ! - ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ...«δεν θα επιτρέψουν στους εντολοδόχους του μίσους να μολύνουν την εκπαίδευση». ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Με την ανοχή της χαζοχαρούμενης σαμαρικής «δεξιάς»…

Έρχεται το πανηγυράκι του Πολυτεχνείου και εντείνονται οι μαρξιστικές προκλήσεις. Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «εκπαιδευτική πρωτοβουλία απέναντι στη φασιστική απειλή», με «συζητήσεις, ομιλίες και προβολές ταινιών σε Αιγάλεω-Χαϊδάρι για την ευαισθητοποίηση των μαθητών» (όπως διακηρύσσει το καθεστωτικό «Βήμα»). Ιδού και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των «εκπαιδευτικών»: «Δε θα περάσει ο φασισμός...» τιτλοφορείται μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική. Στις πρώτες από αυτές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, δείχνοντας ότι η προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία είναι σε καλό δρόμο. Το διακύβευμα, όπως αναφέρεται σε κείμενο της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω και της Β' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής είναι: «Να μην αφήσουμε τα παιδιά μας, τη νέα γενιά, έρμαια στα χέρια του νεοναζισμού».

Έτσι ύστερα από ανατριχιαστικά φαινόμενα μέσα σε σχολεία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, μοιάζει να είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η αναζήτηση των αιτών του αποστήματος που γεννά η εποχή της κρίσης, της επέλασης του φασισμού και του ρατσισμού, αλλά και η μνήμη της ιστορίας των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό. Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου & Κουντουριώτου, αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος») διοργανώνεται πολιτική συζήτηση με θέμα «Από τον Μεσοπόλεμο στο σήμερα: οικονομική κρίση και φασιστική απειλή, η απάντηση του εργατικού κινήματος». Θα μιλήσουν: Λυμπεράτος Μιχάλης, καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο, Παπαστράτης Προκόπης, καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο και Λιόσης Βασίλης, εκπαιδευτικός - συγγραφέας…».

Εδώ προκύπτει ένα πλήθος ερωτημάτων. Θα αναφέρουμε τα βασικότερα απ’ αυτά:
1ον) Με ποιο δικαίωμα δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από όλο τον ελληνικό λαό, πραγματοποιούν χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους πολιτικές εκδηλώσεις κατά συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο εκπροσωπεί επισήμως το 7% του ελληνικού λαού;
2ον) Για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί οποιαδήποτε εκδήλωση πρέπει να έχουν την άδεια του αρμοδίου υπουργείου; Την έχουν οι συγκεκριμένοι, κι αν την έχουν πως την έλαβαν; Αν δεν την έχουν, γιατί δεν επεμβαίνει το υπουργείο για να αποκαταστήσει την τάξη; Και ποιοι τους καλύπτουν; Μήπως η κατακόκκινη ΟΛΜΕ; Κι από πού κι ως που η ΟΛΜΕ υποκαθιστά το κράτος;
3ον) Θα μας απαντήσει κάποιος «αρμόδιος»;

Αντίοχος
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jesalwnei-to-marjistiko-kathhghtario-kata-ths-chrushs-aughs

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε εξωθεσμική παρέμβαση στα σχολεία, όπως αυτή που εκδηλώθηκε σχετικά με τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του Νυδρίου Λευκάδας. Μετά την 28η Οκτωβρίου, στο Νυδρί της Λευκάδας, γονέας, απευθύνθηκε με επιστολή του σε βουλευτή της "Χρυσής Αυγής" Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλοντας τους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Νυδρί της Λευκάδας, επειδή δεν του άρεσε ο χαρακτήρας της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Το αποκορύφωμα όμως της προκλητικής αυτής και πρωτοφανούς ενέργειας αποτέλεσε η φοβική –προς τη «Χρυσή Αυγή»- και αυταρχική προς τους εκπαιδευτικούς ενέργεια του Διευθυντή ΠΕ Λευκάδας, ο οποίος αντί να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, την ιστορική μνήμη και την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία, υποκλίθηκε στη λογική του φόβου και της τρομοκρατίας της Χρυσής Αυγής, καλώντας την νηπιαγωγό και τους δασκάλους σε ΕΔΕ!

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αλλά και δηλώσεις βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα σχολεία ή και τη δήλωση της «πρόθεσής τους» να επισκεφτούν σχολεία της Θράκης για να «τονώσουν το εθνικό φρόνημα» των μαθητών, το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης δηλώνει ότι:
- Οι εκπαιδευτικοί είχαμε και έχουμε καθήκον και αποστολή να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την απόπειρα άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς.
- Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.
- Η διαταγή Ε.Δ.Ε. από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας συνδέεται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτη και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό:
α. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό του 1ου Ν/Γ Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε κλίμα ελευθερίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.
β. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι Ε.Δ.Ε. και κάθε δίωξη.
γ. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα ώστε να μην επιτρέπεται καμιά επέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο από εξωθεσμικούς παράγοντες
δ. Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπερασπίσει την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο και να μην επιτρέψει την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ) ΝΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΤΡΕΒΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. ΩΣ ΙΟΣ ΕΞΑΠΛΩΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΩΣ. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ..."ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΕΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΠΕΚΑΤΑΣΤΑΘΗ Σύμφωνα με την Καθημερινή η νηπιαγωγός-που είχε μετακινηθεί προσωρινά από το σχολείο της στο Νυδρί Λευκάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ- έδωσε πρώτα εξηγήσεις στον διευθυντή Α' Βάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφ. Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου "δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού". Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η εκπαιδευτικός είχε ζητήσει από τα παιδάκια να ζωγραφίσουν τη σημαία και όσα από αυτά ήταν αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν και τη σημαία της Αλβανίας. Κάποιοι γονείς όταν είδαν τις σημαίες καρφιτσωμένες, θεώρησαν πρέπον να διαμαρτυρηθούν"

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ. ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ, ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΣ": "Γιατί πρέπει οι γονείς και το σχολείο να υποταχθούν σε κάποια ή κάποιες μονεταριστικές αντιλήψεις και μόνο;" ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΙΣ ..."ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΕΣ" ΑΝΤΙΛΓΗΨΕΙΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.... ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/343557-stimeni-i-foto-sti-leykada ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Προπαγάνδα και μαζικά πογκρόμ ετοιμάζουν οι αριστερο-Συριζαίοι καθηγητές στα ελληνικά σχολεία!
Απείλησαν με αποβολή μαθήτρια λόγω ... εθνικισμού!
Έχουν ξεφύγει οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης: "το ελληνικό δημόσιο σχολείο έχει ως στόχο να αναδεικνύει ...την πολυπολιτισμικότητα" !!!
Επέστρεψε τελικά στη θέση της, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, η νηπιαγωγός που κρέμασε στην αίθουσα ζωγραφιές των παιδιών με ελληνικές και αλβανικές σημαίες. Σύμφωνα με την Καθημερινή η νηπιαγωγός-που είχε μετακινηθεί προσωρινά από το σχολείο της στο Νυδρί Λευκάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ- έδωσε πρώτα εξηγήσεις στον διευθυντή Α' Βάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφ. Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου "δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού". Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η εκπαιδευτικός είχε ζητήσει από τα παιδάκια να ζωγραφίσουν τη σημαία και όσα από αυτά ήταν αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν και τη σημαία της Αλβανίας. Κάποιοι γονείς όταν είδαν τις σημαίες καρφιτσωμένες, θεώρησαν πρέπον να διαμαρτυρηθούν όχι μόνο στην Διεύθυνση αλλά και στη Χ.Α. με επιστολή τους.

2 comments :

  1. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΙΟ;ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΑΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΜΗΝΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΜΙΣΘΟΥ ΜΑΛΑΚΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΣΕ ..."ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟΥΡΓΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΑΙ ΨΙΛΟΧΑΣΤΟΥΚΙΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΨΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ..."ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ" ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

    ReplyDelete