10/09/2012

Πιάστηκαν κατάσκοποι στην Λήμνο - Βάσεις πυραύλων & οδοί πρόσβασης οι στόχοι τους!

Με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτροοπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".  Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ... Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανηχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ. "Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα. Δεν προσπαθούσαν να δουν τι έχουμε που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις ενναλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων." Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε μιλώντας στο defencenet.gr αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ), ΟΤΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.

Αστυνομικοί του τμήματος Μύρινας στη Λήμνο, συνέλαβαν δυο νεαρούς Τσέχους ηλικίας 28 και 33 ετών αντίστοιχα, στο Πλατύ της νήσου, με την κατηγορία της κατασκοπείας. Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στη βιντεοκάμερα και τη φωτογραφική μηχανή που είχαν μαζί τους, βρέθηκαν βιντεοσκοπημένα και φωτογραφημένα στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Όπως ήταν φυσικό, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης με την κατηγορία της κατασκοπείας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Η δικαιολογία που προέβαλαν για τη δράση τους, ήταν εργάζονται για την εταιρεία «Bohemia Interactive» και με το υλικό θα «εμπλούτιζαν» τα γραφικά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Arma 3» που σαν αντικείμενο έχει την περιοχή της Λήμνου και του Άγιου Ευστράτιου. Είναι προφανώς πολύ νωρίς να αποφανθεί κανείς με βεβαιότητα για το τι ακριβώς συμβαίνει, ελλείψει επιπλέον στοιχείων και αποδείξεων. Σημαντικό είναι όμως να τονιστεί ότι πολλά έχουν γίνει σε ελληνικό έδαφος και κυρίως στα νησιά, ώστε νομιμοποιούνται οι ελληνικές αρχές να υποπτεύονται, ότι η εύλογη ιστορία που παρουσίασαν, αποτελούσε την κάλυψή τους σε περίπτωση σύλληψης… Σε κάθε περίπτωση, μπράβο στις αρχές, αφού τέτοιες συλλήψεις στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς κάθε… ενδιαφερόμενο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=57760

No comments :

Post a Comment