19/06/2012

ΣΥΡΙΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ. ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΡΘΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΚΑΚΩΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ.  ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

ΜΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΑΡΜΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΗΤΗ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ... ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ...

Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση στην Συρία και όλες οι ελπίδες για αποτροπή μιας ακόμα χειρότερης εξέλιξης ειναι στις συζητήσεις Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν στους G20. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη. Την ίδια στιγμή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μεταδίδει ότι αποφασίστηκε να διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν πρόκειται να λάβουν χώρα στην Συρία με την συμμετοχή των συριακών ενόπλων δυνάμεων, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο. Συνολικά 90.000 προσωπικού, 400 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και 900 άρματα μάχης πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτά τα γυμνάσια. Ήδη έχει ζητηθεί άδεια από την Αίγυπτο για την διέλευση 12 κινεζικών πλοίων στα τέλη Ιουνίου με κατεύθυνση την Ταρτούς.

Προφανώς η ρωσική δύναμη που πρόκειται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη θα εμπλακεί στην άσκηση η οποόια βέβαια είναι μοναδική. Εκτός του ότι πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα στη Μ.Ανατολή και η Κίνα είναι η πρώτη φορά που στέλνει, επίσης στρατεύματα. Αναφορικά με την αποστολή των κύριων ρωσικών μονάδων (έχουν προηγηθεί άλλες μικρότερες μονάδες) στην Συρία ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ, δήλωσε ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στην Συρία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο». Μάλιστα αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούμενες από μονάδες Spetznatz, GRU και πεζοναύτες θα έχουν και αεροπορική κάλυψη που σημαίνει ότι επιβεβαιώνετι ακι η πληρφορία του defencenet.gr οτι ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στην Συρία αφού το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου, το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω είναι σε απάντηση της προσπάθειας των δυτικών να επιβάλλουν no-fly-zone στη Συρία κατά το πρότυπο της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει την κάθετη αντίδραση της Ρωσίας η οποία είναι αποφασισμένη "να τραβήξει το σχοινί". Την κοινή τους βούληση για τερματισμό της βίας στη Συρία εξέφρασαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της Συνόδου της G20 στο Μεξικό. Ο Αμερικανός και ο Ρώσος πρόεδρος δεν αναφέρθηκαν σε κάποιο σχέδιο επέμβασης αλλά ούτε και σε βαρύτερες κυρώσεις προς τη Συρία. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η στάση ΗΠΑ και Ρωσίας είναι περισσότερο μια «άσκηση» για το κατά πόσον ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορέσει να βρει κοινούς τόπους για πολιτικές με τον σχετικά πρόσφατα εκλεγέντα Ρώσο ομόλογό του. Ωστόσο, στο θέμα της Συρίας ειδικότερα φαίνεται πως υπάρχουν ελάχιστα κοινά σημεία καθώς οι δυο δυνάμεις δεν συμφωνούν καν στο αν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Πάντως ελπίζεται ότι Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν θα βρούν μία μέση λύση και θα αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση γιατί διαφορετικά ολα είναι ανοιχτά (και η Ελλάδα πολύ κοντά σε όλα αυτά...)

Tμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΕΤΙΚΟ: Spetznatz, μονάδες GRU, βαρύ πολεμικό υλικό καθ'οδόν προς Συρία

No comments :

Post a Comment