14/05/2012

Ισραήλ: Νέο ψηφιακό σύστημα άμεσης κλήσης εφέδρων.

Δεδομένου ότι το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρα, έχει ανάγκη από δυνάμεις εφεδρείας που θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερα εκπαιδευμένες. Σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου, ζωτικής σημασίας είναι η λειτουργία του στρατολογικού και του συστήματος κλήσης εφέδρων. Αν και υπάρχει ήδη τέτοιο σύστημα, εντούτοις, οι IDF ξεκίνησαν την αναβάθμισή του. Αρμόδια υπηρεσία για την εργασία αυτή είναι η ιδιωτική εταιρεία GAMA Operations. Μέσω του συστήματος που έχει αναπτύξει, οι IDF έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εφέδρων, μέσω κεντρικού πληροφοριακού συστήματος. Αυτό ψάχνει για τους εφέδρους μέσω των κινητών ή σταθερών τηλεφώνων τους. Οι τελευταίοι όταν δεχθούν την κλήση/μήνυμα, θα πρέπει να καταχωρήσουν τον ειδικό αριθμό ταυτοποίησης που έχουν λάβει ως έφεδροι. Έπειτα, το σύστημα τους δίνει πληροφορίες για το που πρέπει να παρουσιαστούν.
Κάθε σχηματισμός, επιπέδου μεραρχίας των IDF, έχει δικό της σύστημα κλήσης εφέδρων της GAMA Operations. Έτσι, ο κάθε σχηματισμός μπορεί να καλέσει τους δικούς του εφέδρους, όταν πάντα συνδεδεμένος ψηφιακά με τους άλλους σχηματισμούς. Αν και δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει η αναβάθμιση του συστήματος, ο διευθύνων σύμβουλος της GAMA Operations, Εγιάλ Αλόν, δήλωσε ότι θα βασίζεται στην τεχνολογία μεταφοράς φωνής μέσω διαδικτύου. Θα μπορεί να συνδέεται με όλα τα άλλα κέντρα και να εκτελεί χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις. Επιπλέον, είναι πιθανό να τοποθετηθεί και σύστημα αναγνώρισης φωνής, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση κωδικών, μειώνοντας τον χρόνο ανταπόκρισης. Αντίστοιχα συστήματα έχουν εγκατασταθεί και στις υπηρεσίας ασφαλείας και πολιτικής προστασίας του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

No comments :

Post a Comment