13/03/2012

Στις ΗΠΑ μεταναστεύουν οι Κινέζοι για να γεννήσουν τα παιδιά τους!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ/ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΜΜΕ κ.λ.π)  ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΣΤΟΧΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ..."ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ..."ΑΔΕΙΕΣ" ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΠΟΙΚΩΝ

Όλο και περισσότερα ζευγάρια Κινέζων αποφασίζουν να μετακομίσουν προς… ΗΠΑ μεριά, προκειμένου να φέρουν στο κόσμο τα παιδιά τους κάτω από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και, κυρίως, χωρίς την Δαμόκλειο Σπάθη των απαγορεύσεων του οικογενειακού προγραμματισμού να επικρέμεται από πάνω τους. Όπως αναφέρει το vima.gr, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Independent», 4-5.000 ζευγάρια Κινέζων ταξιδεύουν κάθε χρόνο προς την Αμερική, με σκοπό να γεννήσουν εκεί τα παιδιά τους κι όχι στη χώρα τους, η οποία απαγορεύει ρητά πάνω από ένα παιδί σε κάθε οικογένεια.

«Θέλω να γεννήσω στις ΗΠΑ επειδή εκεί το παιδί μου θα έχει μια καλυτερη ζωή και περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με την Κίνα», λεει ση δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας μια γυναίκα 40 ετών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Στην Αμερική το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι σαφώς ανώτερο, ενώ δεν μας λεει κανείς πόσα παιδιά μπορούμε να αποκτήσουμε», καταλήγει η γυναίκα, που είναι μια από πολλές συμπατριώτισσες τις που εξακολουθεί να θεωρεί τις ΗΠΑ ως τη «Γη της Ευκαιρίας» και της… Επαγγελίας. Στα συν της όλης διαδικασίας και το γεγονός ότι το παιδί που θα γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος, αυτομάτως παιρνει και την αμερικανική υπηκοότητα, ενώ στα 21 του χρόνια μπορεί να αιτηθεί να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ και οι γονείς του.

Φυσικά η διαδικασία μετανάστευσης και γέννας σε μια χώρα που απαιτεί βίζα δεν είναι φθηνή: 12-30.000 ευρώ κοστίζει όλο το ταξίδι συν τα έξοδα νοσηλείας για κάθε οικογένεια Κινέζων που θα το επιχειρήσει. Για το λόγο αυτό, το άλμα προς το εξωτερικό το κάνουν μόνο λίγα κι εύπορα ζευγάρια Κινέζων. Κι όλα αυτά συμβαίνουν κατά τα διάρκεια μιας χρονιάς που θεωρείται ως ιδιαιτέρως τυχερή για τα παιδιά που θα γεννηθούν εντός αυτής. Σύμφωνα με την Κινεζική παράδοση, τα παιδιά που γεννιούνται στο «Έτος του Δράκου» διαθέτουν δύναμη, ευφυΐα και πλούτο, γι' αυτό κι εκατοντάδες ζευγάρια έχουν προγραμματίσει να τεκνοποιήσουν φέτος, οπότε κι αναμένεται αύξηση 5% - 10% του αριθμού των γεννήσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment