12/01/2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Ανοίγει ο δρόμος για την στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας - Ιαπωνίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΟΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΙΑΠΩΝΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ Η ..."ΦΩΝΗ" ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. (ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ "ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ" ΤΟΥ). ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ "ΒΛΕΠΟΥΜΕ" ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ...

Μετά την Ν. Κορέα η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στρέφεται προς την Ιαπωνία για την απορρόφηση στρατιωτικής τεχνολογίας στα πλαίσια της γνωστής πολιτικής της Τουρκίας να αποκτήσει αυτονομία στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι Τούρκοι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τους Ιάπωνες οι οποίοι πλέον μπορούν να δραστηριοποιούνται διεθνώς στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας στους τομείς του λογισμικού αυτοματισμών, ηλεκτρονικά συστήματα και ναυπήγηση πλοίων. Αυτό όμως που εκπλήσσει πραγματικά είναι η ταχύτητα με την οποία η Τουρκία επιδιώκει να αναπτύξει την συνεργασία της με την Ιαπωνία δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας αποφάσισε να ανοίξει τις πολεμικές βιομηχανίες της χώρας στις διεθνείς. Το περασμένο σαββατοκύριακο επισκέφτηκε την Τουρκίας ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του. Αυτό όμως που πέρασε απαρατήρητο ήταν η επίσκεψη στρατιωτικής αντιπροσωπείας από την Ιαπωνία στην Τουρκία στα τέλη του 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των δύο κρατών θα μπορούσε να συμπεριλάβει και το μαχητικό F-35 μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι θα προβεί στην αγορά του με την ιαπωνική πολεμική βιομηχανία να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί και η συνεργασία των δύο χωρών στην κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου ιαπωνικής τεχνολογίας στην Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment