30/09/2011

Ανατολική Εταιρική Σχέση: ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ. ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Με μπλε η ΕΕ, με πορτοκαλί οι χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης   ©Kolja21/EurodialogueΜε μπλε η ΕΕ, με πορτοκαλί οι χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

Η μεγάλη διεύρυνση του 2004 έφερε, μεταξύ άλλων, την Ένωση πιο κοντά στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου, ανοίγοντας την προοπτική στενότερης συνεργασίας. Από την ανάγκη αυτή και την επιθυμία ενίσχυσης της δημοκρατίας στην περιοχή γεννήθηκε πριν δύο χρόνια η "Ανατολική Εταιρική Σχέση" μεταξύ της ΕΕ και των γειτόνων της.Στην "Ανατολική Εταιρική Σχέση", συμμετέχουν οι "27" της ΕΕ, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία και στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία η σύνοδος κορυφής της. Προηγουμένως, το απόγευμα της Τρίτης, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις προοπτικές και προτεραιότητες της σχέσης με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Catherine Ashton.

Φιλοδοξία της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ είναι πως η συνάντηση της Βαρσοβίας θα τονώσει τη συνεργασία με τις χώρες αυτές αλλά και θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στους χειρισμούς που απαιτεί η περίπτωση της Λευκορωσίας που βρίσκεται τακτικά στο στόχαστρο για το μεγάλο δημοκρατικό της έλλειμμα και την καταπάτηση των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών της.
http://www.europarl.europa.eu/el/headlines/content/20110916FCS26869/5/html

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ "ΦΙΝΕΤΣΑ". ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΓΡΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;;; ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΛΑΘΟΣ-ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ-ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΗΠΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.

Υ.Γ: ΓΙΑ ΤΙΣ "ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ) ΤΗΣ ΤΡΙΣΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ Catherine Ashton, ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

No comments :

Post a Comment