17/08/2011

Που νίκησαν κατά κράτος τις ΗΠΑ οι Κινέζοι...

Οι ΗΠΑ υπέκυψαν στις πιέσεις της Κίνας και δεν πρόκειται να πουλήσουν 66 μαχητικά αεροσκάφη F-16C / D στη Ταϊβάν. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MND) αξιωματούχος. Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Πενταγώνου πληροφόρησε για τα κακά μαντάτα αξιωματούχους της Ταϊβάν ,οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την απόφαση της Ουάσινγκτον. Για να χρυσώσουν το χάπι οι αμερικανοί προτείνουν να αναβαθμίσουν τα 146 F-16A/Bs που διαθέτει η Ταϊβάν. Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει ακόμη και ραντάρ AESA.

Παρόλα αυτά το ναυάγιο με τη πώληση των 66 F-16, πιθανόν να έχει επιπτώσεις και για την επέκταση του χρόνου λειτουργίας της γραμμής παραγωγής. Αυτή τη στιγμή η Lockheed Martin,έχει παραγγελίες απο Ιράκ και Ομάν, αλλά περίμενε ότι θα έκλεινε και η συμφωνία με τη Ταϊβάν. Μια τέτοια παραγγελία θα ενδιέφερε και πολιτικά την Ουασινγκτον εν όψει Προεδρικών Εκλογών. 16.000 θέσεις εργασίας θα παρέμεναν ενεργές και μόνο τα έσοδα από τους φόρους θα άγγιζαν τα 768.000.000 δολάρια. Όμως οι πιέσεις της Κίνας ήταν πολύ …πειστικές. Και πως να είναι διαφορετικά όταν το Πεκίνο έχει στα χέρια του ένα μεγάλο ποσοστό του αμερικανικού χρέους.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7611

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ onalert. ΔΕΝ ΠΙΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. 
- ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ F-16 ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ (ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ) ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΗΔΗ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ... ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
- ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ...
ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ, ΔΙΝΟΥΝ "ΧΩΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ.
ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΙΣΟΤΙΜΗ-ΙΣΑΞΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ. 

Ο "ΚΑΚΟΣ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ"  ΜΙΑ 'ΗΔΗ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ;

No comments :

Post a Comment