19/09/2022

Ας μάθει η Αθήνα ότι η πολεμική ρητορική οδηγεί σε πόλεμο…

Σε ένα χωρίς προηγούμενο φασιστικού χαρακτήρα ανθελληνικό παραλήρημα αποδύθηκε πριν μερικές ώρες ο υπερεθνικιστής Γκρίζος Λύκος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο εκφραστής του ναζιστικής υφής παντουρκισμού, απείλησε ξεκάθαρα τους Έλληνες… με σφαγή. Μπορεί ορισμένοι να το αντιμετωπίζουν ως τουρκική γραφικότητα, αλλά δεν είναι έτσι. Η Ιστορία έχει αποδείξει πως η πολεμική ρητορική, όταν διαρκεί και κλιμακώνεται, οδηγεί κατά κανόνα σε πόλεμο. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, γεγονός που αποδεικνύει πόσο κατώτερο των περιστάσεων είναι.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μπαχτσελί επιτέθηκε ξανά, προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό. Αφορμή το σχόλιο Μητσοτάκη για τους τουρκικούς λεονταρισμούς «θα έρθουμε κάποια νύχτα» των Τούρκων. «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σιγά την αιχμηρή δήλωση! Αφού είχαν προηγηθεί οι πολεμικές απαντήσεις του Τσαβούσογλου και του αντιπροέδρου Οκτάι πως «όταν η Τουρκία αντιδράσει, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα… και θα χιονίσει στα νησιά», ήρθε η σειρά του Μπαχτσελί να υπερθεματίσει, κάνοντας δώρο στην Ελλάδα. Ας απολαύσουμε τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δήλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και θα έρθουμε, τρέχοντας να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα και να σας κάνουμε να πληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας, ούτε οι συνεργάτες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Αν δεν το καταλάβατε, η Άγκυρα μας έχει κηρύξει φραστικό πόλεμο, που δεν προμηνύει τίποτα καλό. Οι Τούρκοι μας απειλούν συνεχώς πως θα έρθουν για να μας σφάξουν κι αν χρειαστεί θα χύσουν και δικό τους αίμα για να το καταφέρουν. Έτσι όπως κλιμακώνουν μετατρέπονται σε όμηροι της δικής τους πολεμικής ρητορικής. Σε λίγο δεν θα μπορούν να αποκλιμακώσουν, ακόμα κι αν το θελήσουν. Θα έχουν καλλιεργήσει ένα τόσο εκρηκτικό κλίμα στην τουρκική κοινωνία, η οποία σαρώνεται από ακραίο εθνικισμό, που θα τους έχει εγκλωβίσει. Οι Τούρκοι μας εθίζουν με τέτοιες δηλώσεις με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται στην Ελλάδα ένας μιθριδατρισμός. Αυτό πρέπει να αλλάξει χθες! Η Αθήνα οφείλει να εγκαταλείψει την κυριλέ αντιμετώπιση και να πει τα πράγματα με το όνομά τους στη διεθνή κοινότητα. Η Άγκυρα μας έχει δώσει καταλυτικό υλικό.

Ας φτιάξουν οι ελληνικές υπηρεσίες ένα βίντεο με όσα λένε όλο αυτό το διάστημα ο Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του. Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα. Οι τουρκικές δηλώσεις μιλάνε από μόνες τους. Και να μοιράσει η Αθήνα αυτό το βίντεο σε όλες τις κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα και τα Μίντια όλων των χωρών ανεξαιρέτως, και βέβαια, ας θέσει η Αθήνα προ των ευθυνών τους τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ… Η τουρκική πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας δεν χρησιμοποιείται από κανέναν και πουθενά. Δεν μπορεί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί να επιτίθενται λάβροι κατά του Όρμπαν και του Βούτσιτς για τους ΛΟΑΤΚΙ, μιλώντας αγανακτισμένοι για παραβίαση του κράτους δικαίου σε Ουγγαρία και Σερβία και να κάνουν πως δεν ακούνε τους Τούρκους! Η υποκρισία της Δύσης έχει υπερβεί κάθε όριο και η Αθήνα οφείλει να την υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Αντ’ αυτού, ακόμα και η απάντηση του Μητσοτάκη στα περί νύχτας, κρύβει μία έμμεση πλην σαφή πρόσκληση προς την Άγκυρα για διάλογο! Διπλωματικές διαδικασίες, όμως, ακολουθούνται όταν υπάρχει διάθεση για ειρηνική επίλυση ενός προβλήματος κι όχι όταν η άλλη πλευρά μας υπόσχεται πως θα έρθει να μας σφάξει… Εκτός κι αν κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν σκοπό να ταΐσουν με κάποια ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ακόμα και “νησάκια” το “θηρίο” για να πάψει να μας απειλεί μέχρι να ξαναπεινάσει! Εάν ήταν σοβαρή η Ελλάδα και ήθελε να θέσει εταίρους και συμμάχους αντιμέτωπους με αυτό που κάνουν πως δεν βλέπουν, θα έπρεπε να ακολουθεί τελείως διαφορετική τακτική. Να θέσει με έμφαση σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν ληφθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα, εφεξής η Ελλάδα προειδοποιεί ότι θα μπλοκάρει οτιδήποτε κρίνει ότι θα στείλει ένα έμπρακτο μήνυμα στην Τουρκία. Αντ’ αυτού, δηλώνει υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, η οποία καθημερινά αποδεικνύει πόσο ξένη προς τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης είναι.

https://slpress.gr/ethnika/as-mathei-i-athina-oti-i-polemiki-ritoriki-odigei-se-polemo/

8 comments :

  1. Anonymous19/9/22 16:49

    https://youtu.be/jeRMWKd1TrI

    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΟΥΡΗΤΗ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΙΩΝ... ΕΞ ΑΥΤΩΝ , ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΔΥΟ ΩΣ ΚΥΡΙΟΥΣ.

      1) https://isxys.blogspot.com/2017/08/spiral.html (50%)
      2) ΦΥΣΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ-ΓΕΝΙΑΣ. ΜΙΓΑΔΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ + ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ (ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ΝΟΗΤΙΚΑ), ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. (25%)
      3) .... 4) ..... Κ.Λ.Π (ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΛΟΓΟΙ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. )

      ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΩΡΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΟΙ.... "ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" , ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΔΙΚΑ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

      Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ (ΙΣΩΣ) ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. (ΛΕΣΒΟ, ΡΟΔΟ). ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ", "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΚΑΙ "ΑΝΤΡΕΣ" ). ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ). 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

      Delete
    2. Anonymous19/9/22 19:35

      Φίλτατε Κουρήτη ανοίγεις μεγάλη κουβέντα με το συγκεκριμένο άρθρο (Η περιδίνιση (Spiral) του θανάτου ).

      Delete
    3. Anonymous23/9/22 08:00

      "Κρήτη: O γνωστός λαουτιέρης Αποστόλης Φραγκιαδάκης «έφυγε ξαφνικά» μπροστά στη γυναίκα και τα παιδιά του"
      https://www.pronews.gr/ygeia/kriti-gnostos-laoutieris-efyge-ksafnika-mprosta-sti-gynaika-kai-ta-paidia-tou/

      ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΜΑΣΚΕΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ (5G)....ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ!
      ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;

      Delete
  2. Anonymous22/9/22 17:05

    https://www.youtube.com/watch?v=63IuvcLzMDg

    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/9/22 22:02

    Κουρητη, οι Κρητικοί μοιάζουν θεοί μπροστά στα καρκινώματα από τον αφροσλαβομογγολικο Μορέα, Πάτρα, πύργος, Μάνη, κ.λ.π., που έχουν καταστρέψει και τη χώρα αφού κατέχουν και όλες τις δημόσιες θέσεις εξουσίας. Χειρότερα άτομα σε ποιότητα, χαρακτήρα, κ.λ.π, δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου, ούτε εγώ, ούτε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, ούτε και άλλοι κοντινοί μου με αξίες. Κυριολεκτικά ζήτημα να υπάρχει 1-2% με ανθρώπινη υπόσταση από εκεί. Όποιος το ψάξει ιστορικά και ανθρωπογεωγραφικα, θα δει ότι όλα τα προβλήματα και οι ζημιές που έχουν γίνει στον ελληνισμό, είναι από άτομα κάτω από το αυλάκι, οι λόγοι φυσικά για αυτό είναι καθαρά ανθρωπολογικοι. Ακόμα και πολλοί από ξένες χώρες είναι προτιμότερο να λέγονται Έλληνες από δαυτους.

    ReplyDelete
  4. https://www.newsit.gr/athlitika/pae-aek-gia-konstantinoupoli-pali-me-xronous-me-kairous-pali-dika-mas-tha-nai/3294673/ ΑΕΚ ανακοίνωση:Πάλι με χρόνια με καιρούς..

    ReplyDelete
  5. Anonymous1/1/23 11:06

    Ετσι η Ουκρανία έγινε υπηρέτης του ΝΑΤΟ και της Δύσης!
    https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1609190768312483842

    ReplyDelete