16/07/2022

Ενέργεια: "...ούτε επιστροφή (στο λιγνίτη) θα έχουμε, ούτε οι τιμές θα μειωθούν"

Δημοσίευμα της Καθημερινής στις 13/7/2022, που προφανώς βασίζεται σε πληροφορίες του ΥΠΕΝ, έχει τίτλο «Λιγνίτης: Επιστροφή στο “εθνικό” καύσιμο για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος» και υπότιτλο «Τετραπλασιάζεται η λιγνιτική παραγωγή, στο φουλ η λειτουργία 7 μονάδων της ΔΕΗ». Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, ούτε επιστροφή έχουμε, ούτε οι τιμές θα μειωθούν. Για τον πολύ απλό λόγο πως για όσο διάστημα η διαμόρφωση της τιμής του ηλεκτρισμού περνά απ’ το Χρηματιστήριο Ενέργειας και για όσο διάστημα συμμετέχει έστω και μισή μονάδα φυσικού αερίου στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών, η Μέση Τιμή Ημέρας θα προκύπτει απ’ το πανάκριβο φυσικό αέριο.

Στη Γαλλία η κυβέρνηση σπεύδει να κρατικοποιήσει πλήρως τη δεσπόζουσα στην Ευρωπαϊκή αγορά EDF, ενώ και στη Γερμανία η κυβέρνηση έτρεξε να κρατικοποιήσει τη Uniper. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση προτίμησε να ξοδέψει μέχρι τώρα πάνω από πέντε (5) δις ευρώ δημοσίου χρήματος για τη δήθεν ελάφρυνση των καταναλωτών, στην πραγματικότητα για την προστασία των παρόχων! Πρόκειται για τυπικές περιπτώσεις που όσο οι εταιρείες είχαν κέρδη, αυτά έπρεπε να πηγαίνουν σε ιδιώτες, αλλά, όταν έχουν προβλήματα, αυτά πρέπει να φορτώνονται στο κοινωνικό σύνολο. Η κρίση απέδειξε περίτρανα πως τα βασικά αγαθά πρέπει να παραμένουν υπό αυστηρό δημόσιο έλεγχο.

Είναι πολύ σημαντικό πως βρέθηκαν για να δοθούν 5 δις ευρώ μέσα σε μόλις εννιά μήνες, και θα δοθούν κι άλλα πολλά, όταν ποτέ δεν βρίσκονται λεφτά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την αναβάθμιση της παιδείας, ακόμα και για την ολοκλήρωση κάποτε εκείνου του πολύπαθου Μετρό της Θεσσαλονίκης ή την ανακατασκευή των μεγάλων γεφυρών του Αξιού και του Αλιάκμονα, που πλέον κινδυνεύουν να κόψουν την Ελλάδα στη μέση. Για να αντιλαμβανόμαστε ποια η σημασία των 5 δις ευρώ, με τα λεφτά αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τρεις νέες υπερσύγχρονες λιγνιτικές μονάδες, σαν την υπό ολοκλήρωση Πτολεμαΐδα 5 και να τους βάλουμε και σύστημα CCS, για τη συλλογή και αξιοποίηση του CO2. Θα είχαμε εκσυγχρονίσει πλήρως τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή χωρίς εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», δεν θα καταστρέφαμε τη μεγαλύτερη Ελληνική μεταλλευτική βιομηχανία, θα δίναμε δουλειές σε Έλληνες και δεν θα είχαμε εξαγωγή συναλλάγματος, για να εισάγουμε λιγνιτικό ρεύμα από Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία. Και, βεβαίως, δεν θα είχαμε πλήρη εξάρτηση απ’ το φυσικό αέριο.

Πλέον όλοι όσοι παίρνουν στα χέρια τους λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται στα πρόθυρα εγκεφαλικού, καθώς οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έκαναν ό,τι περνούσε απ’ το χέρι τους για να αντικαταστήσουν το λιγνίτη με το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο. Όλες οι κυβερνήσεις, όλων των κομμάτων που συμμετείχαν, καθώς όλα τα κόμματα συνδέονται μεταξύ τους με το κίβδηλο πολιτικό κατασκεύασμα της δήθεν «κλιματικής κρίσης». Μιας «κρίσης» που δεν υπάρχει ούτε καν ως αναφορά στον πρόσφατα ψηφισμένο «κλιματικό νόμο». Η μη ομολογούμενη πραγματικότητα, καθώς μπορεί σύντομα να έχουμε πρόωρες εκλογές, είναι πως αύξηση συμμετοχής του λιγνίτη στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, αν και όταν γίνει, θα γίνει για τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς λόγους:
 • Ο πρώτος είναι για ν’ αυξηθεί η κερδοφορία της ΔΕΗ λόγω χρήσης λιγνίτη κι έμμεσα να μειωθούν τα ποσά που εκταμιεύει κάθε μήνα η κυβέρνηση προς τους παρόχους. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν και τα περιθώρια του δημοσίου χρήματος στενεύουν, πολύ περισσότερο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από 1/7/2022 έχει σταματήσει τις αγορές νέων κρατικών ομολόγων και τα επιτόκια στις αγορές έχουν ήδη πάρει την ανηφόρα. Βεβαίως, μείωση των πληρωμών στους παρόχους θα σημαίνει ακόμα πιο ακριβό ρεύμα στους καταναλωτές, ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στην άνοδο του πληθωρισμού. Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργήθηκε, απλά άλλαξε όνομα!
 • Ο δεύτερος είναι η ανάγκη κάλυψης ελλειμμάτων ηλεκτροπαραγωγής που δημιουργεί παντού ανά την ΕΕ αφενός η εκτόξευση της τιμής κι ο περιορισμός επάρκειας του φυσικού αερίου, αφετέρου η πλήρης αποτυχία των αιολικών να δώσουν αξιόπιστη συνεισφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ιστότοπος του ΑΔΜΗΕ δείχνει αυξημένη συμμετοχή του λιγνίτη μέχρι την Παρασκευή 8/7 (21% ή 29.054GWh), ωστόσο απ’ το Σάββατο 9/7 η συμμετοχή του λιγνίτη μειώθηκε δραστικά και αντίστοιχα αυξήθηκε πάλι η συμμετοχή του φυσικού αερίου, φθάνοντας την Τετάρτη 13/7 στο 65% (88.454GWh). Ο ιστότοπος του ΑΔΜΗΕ δείχνει επίσης πως κάνουμε εξαγωγές ρεύματος, που στις 5/7 έφθασαν τις 34.422GWh. Πρόκειται για καθόλου αμελητέα ποσότητα, καθώς εκείνη την ημέρα ο λιγνίτης, με συμμετοχή 16%, έδινε μόλις 27.233GWh!
 • Ο τρίτος είναι πως, όπως και πέρυσι το καλοκαίρι, αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής θα δούμε όταν εμφανιστεί καύσωνας, καθώς τότε αφενός αυξάνεται η ζήτηση ηλεκτρισμού για λειτουργία των κλιματιστικών, αφετέρου σε συνθήκες καύσωνα τα αιολικά συνηθίζουν να εξαφανίζονται και ο λιγνίτης πρέπει να καλύψει το έλλειμμα παραγωγής. Τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για την Πέμπτη 14/7 δείχνουν πως η συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής θα είναι στο 9,09%, με διαθέσιμα 690MW, που αντιστοιχούν σε μόλις τρεις λιγνιτικές μονάδες σε λειτουργία: πού είδε η Καθημερινή «στο φουλ λειτουργία επτά μονάδων»; Οι υπόλοιπες θα κάαααθονται, προκειμένου να καίμε πανάκριβο και εισαγόμενο φυσικό αέριο.

[Ανάμεσα στις μονάδες που θα κάθονται θα είναι ο ΑΗΣ Μελίτης, η πλέον σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της χώρας, καθώς το ΥΠΕΝ βρήκε στις 11/7 την κατάλληλη στιγμή για να κηρύξει έκπτωτη την ιδιωτική εταιρεία, που εκμεταλλευόταν το λιγνιτωρυχείο επί 86 χρόνια [1]. Η αιτιολογία είναι «παραβίαση όρων της μίσθωσης», κάτι ωστόσο που στο ΥΠΕΝ το θυμήθηκαν μετά από περισσότερα από 10 χρόνια[2]! Ο ΑΗΣ Μελίτης ξεκίνησε εμπορική λειτουργία το 2003 και τουλάχιστον απ’ το 2008 έχει «ειδικά προβλήματα τροφοδοσίας», προκειμένου να μη δουλεύει, καθώς, αν δεν δουλεύει η πλέον σύγχρονη λιγνιτική μονάδα, θα πρέπει να καίμε φυσικό αέριο. Ή να εισάγουμε ρεύμα απ’ τις λιγνιτικές μονάδες των Σκοπιανών, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι απ’ τον ΑΗΣ Μελίτης! ]

Σημειωτέον πως λόγω της δραματικής αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου εδώ κι ένα χρόνο, αύξηση που ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πλέον σε όλη την ΕΕ παρατηρείται επιστροφή στην ηλεκτροπαραγωγή με λιγνίτη και λιθάνθρακα. Ωστόσο η παραγωγή αυτή επιβαρύνεται με την τιμή του δικαιώματος εκπομπής «αερίων του θερμοκηπίου», τιμή την οποία αύξησε τεχνητά η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, αποσύροντας από την αγορά ποσότητες δικαιωμάτων. Παρά τις έκτακτες συνθήκες από την εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, η ΕΕ δεν εννοεί να διακόψει τη χειραγώγηση της τιμής του δικαιώματος, επαναφέροντας στην αγορά ποσότητες που είχε αποσύρει. Χειραγωγούμενη από την ΕΕ, η τιμή του δικαιώματος παραμένει πάνω απ’ τα 80€/τόνο, διασφαλίζοντας πανάκριβο ρεύμα στους καταναλωτές. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, την οποία υλοποιεί με υπερβάλλοντα ζήλο η κυβέρνηση, είναι στραβή. Και ή θα διορθωθεί πριν το χειμώνα, ή η ΕΕ κινδυνεύει να ζήσει το χειμώνα σκηνές απ’ τις πρόσφατες εξελίξεις στη Σρι Λάνκα, εκεί που οι πολίτες, εξαγριωμένοι από τις δήθεν «πράσινες» πολιτικές, έκαψαν την πρωθυπουργική κατοικία. Σημειωτέον πως ο Πρόεδρος διέφυγε με στρατιωτικό αεροπλάνο στις Μαλδίβες, αυτές που σύμφωνα με το «πράσινο» αφήγημα έπρεπε ήδη να βρίσκονται μισό μέτρο κάτω απ’ τη στάθμη της θάλασσας!

Δρ. Χρήστος Κολοβός [Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ, τέως Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας]

[1] https://diavgeia.gov.gr/doc/6Κ3Ζ4653Π8-ΜΔΨ?inline=true
[2] https://tdm.tee.gr/wp-content/uploads/2011/06/theseis-tee-tdm-gia-provlimata-trofodosias-ais-melitis-_may_2011.pdf

18 comments :

 1. Anonymous18/7/22 10:06

  Θα καταστραφούμε όπως η Σρι Λάνκα με τις πράσινες μπούρδες του κούλη!
  Εξαιρετική ανάλυση σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά στην Σρι Λάνκα:
  https://slpress.gr/diethni/ayto-poy-den-xerete-gia-ti-sri-lanka-kai-kanei-ton-mitsotaki-na-min-koimatai/
  Το πρόγραμμα του Ρατζαπάκσα, είχε στηριχτεί στις συμβουλές μιας Ινδής ακτιβίστριας του κλίματος Βαντάνα Σίβα, η οποία έπεισε τους πάντες στην Σρι Λάνκα ότι μπορούν να πλουτίσουν! Έτσι, η χώρα άρχισε να εφαρμόζει πράσινες πολιτικές σε ενέργεια και γεωργία. [Τι σας θυμίζει;;;]
  Ο Ρατζαπάκσα μαζί με την Σίβα ξεκίνησαν λοιπόν ένα πείραμα με σκοπό η Σρι Λάνκα να καταργήσει τελείως τα ορυκτά καύσιμα και να προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος κατά 100% από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Παράλληλα, άρχισαν να καταργούν τις παραδοσιακές καλλιέργειες με σκοπό να τραφούν μόνο από βιολογικά προϊόντα!
  Μεσούσης της πανδημίας, τον Απρίλιο 2021, επέβαλε καθολική απαγόρευση όλων των χημικών λιπασμάτων! Ενώ η χώρα χρησιμοποιούσε 90% χημικά λιπάσματα στην παραγωγή της, η απαγόρευση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα το 2021 η παραγωγή να πέσει κατά 75% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  Ενώ η χώρα ήταν αυτάρκης στο ρύζι, το 2021 η παραγωγή μειώθηκε αρχικά 20% και κατόπιν περισσότερο, με αποτέλεσμα να ξοδέψει περίπου 500 εκατ. δολάρια για εισαγωγές ρυζιού. Οι τιμές πολλών αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν ακόμα και 500%, όπως π.χ. στα λαχανικά, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες τσαγιού, από το οποίο η χώρα κέρδιζε χρήματα γιατί ήταν μεγάλος εξαγωγέας.
  Η πλάκα είναι ότι ακόμα και σήμερα η Σρι Λάνκα με βάση το περιβαλλοντικό πρότυπο ESG βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως! Φυσικά, ουδείς από την πράσινη ελίτ δέχτηκε να την δανείσει και οι οίκοι αξιολόγησης την υποβάθμισαν δραστικά. Ουδείς μέτρησε τα δισ. που ξόδεψε σε ανεμογεννήτριες και ηλιακά. Ουδείς προσμέτρησε την στροφή της στην βιολογική καλλιέργεια. Αν και κάποιοι έβγαλαν πακτωλό κερδών στην πλάτη της Σρι Λάνκα, όλοι πλέον αποφεύγουν ακόμα και να μιλάνε γι’ αυτήν. Η Σίβα είναι εξαφανισμένη, όπως εξαφανισμένος και κυνηγημένος είναι ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα!
  Αντιγόνη

  ReplyDelete
 2. Anonymous18/7/22 10:08

  Ακόμα περισσότερες πράσινες μπούρδες για γέλια και για κλάματα:
  Κοιτάζοντας έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρατηρούμε την γεννήτρια των 350 kW, η οποία χρησιμοποιεί 12 γαλόνια καυσίμου diesel ανά ώρα και χρειάζονται 3 ώρες να φορτιστεί πλήρως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να διανύσει απόσταση 200 μιλίων!
  Δηλαδή 36 γαλόνια για 200 μίλια!!!
  5,6 mpg ή 14,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, όταν ένα σύγχρονο πετρελαιοκίνητο καίει περίπου 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!!!!
  Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα…
  Αγοράστε κι εσείς ένα πράσινο ηλεκτρικό και πανάκριβο αυτοκίνητο που τα οικολογικά καλώδια που είναι φτιαγμένα από σόγια, τα τρώνε τα ποντίκια και άλλα τρωκτικά και η μπαταρία του που χαλάει πολύ συχνά κοστίζει περισσότερο από το αυτοκίνητο…
  Αντιγόνη

  ReplyDelete
 3. Anonymous3/8/22 15:38

  ΚΟΥΡΗΤΗ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΤΙΖΕΛΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ;

  ReplyDelete
  Replies
  1. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ, ΩΣ ΜΕΙΓΜΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ.

   Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΓΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟ.

   Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΛΑΙΑ, ΣΑΠΟΝΟΕΙΔΗ Κ.Λ.Π) ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΜΜΩΝΙΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ.

   Delete
 4. Anonymous3/8/22 18:35

  Ρε΄συ Κουρήτη ειναι ενας ανόητος ππου μου λεει οτι οι θρακες δεν ηταν Ελληνες αλλα βαρβαροι και αργοτερα εξελληνιστηκαν. Τι του λες τωρα με εχει εκνευρισει. Του λεω πως ο θραξ ηταν γιος του Αρη πως γινεται να ηταν βαρβαρος; Τα ιδια λεει και για τους Πελασγους οτι δεν ηταν Ελληνες.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Η ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΟΜΟΕΘΝΙΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΩΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ (ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ). . ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΣΤΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΙΑ. (ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ , ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ). ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΕΛΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ.

   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΛΑΣΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΚΕΛΤΕΣ.

   ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

   ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΤΗΝ ΘΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΑΡΙΟΙ ή ΑΡΕΙΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΙΓΗΙΔΑ ΗΤΑΝ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΟΙ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΖΩΗ. ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΙΤΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ , Κ.Λ.Π

   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΝΤΟΝΩΣ.

   Delete
  2. Anonymous4/8/22 15:33

   Για τους Θράκες δεν λες κάτι.

   Delete
  3. "Οι Θράκες αναφέρονται για πρώτη φορά στην Ιλιάδα του Ομήρου, ως σύμμαχοι τις Τροίας. Εκ του Ομήρου συνάγεται η πληροφορία ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους Θράκες μη ελληνικό φύλο, καθώς οι σύμμαχοι των Τρωών ήταν όλοι "μη Αχαιοί". Οι ονομασίες «Θράκες» και «Θράκη» ήταν εξώνυμα καθώς δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες.
   Στην Ελληνική μυθολογία ο Θραξ θεωρείτο ένας από τους γιους του θεού Άρη. Στην Άλκηστι ο Ευριπίδης αναφέρει ότι ένα από τα ονόματα του ίδιου του Άρη ήταν Θραξ, καθώς θεωρείτο προστάτης της Θράκης. "

   ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ 3000π.χ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.

   Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΓΙΝΕ Η ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ. Η ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΛΥΡΑ ΕΙΣΗΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ.

   ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΩ...

   Delete
  4. Anonymous5/8/22 11:21

   ΚΟΥΤΗΤΗ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ;

   Delete
  5. ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΠΕΛ/ΝΗΣΙΩΝ, ΚΡΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΙΚΑ.

   Delete
 5. Anonymous11/8/22 03:34

  "Κινέζοι χρηματοδοτούν την προπαγάνδα της κλιματικής αλλαγής"
  https://theflagreport.com/kinezoi-chrimatodotoun-tin-propaganda-tis-klimatikis-allagis/

  ReplyDelete
 6. Anonymous1/9/22 07:31

  ΚΟυρητη στο χωριό όπου διαμένω υπάρχει ένας χορευτικός λαογραφικός σύλλογος. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις και καλούνε πολύ γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Μπορείς να μου πεις που στο διάολο βρίσκουν τα χρήματα για να τους πληρώσουν; Αποκλείεται να συγκεντρώνουν τέτοια ποσά απ' τις μηνιαίες συνδρομές των Μελών. Μήπως παίρνουν και αυτοί κάποιοας μορφής επιδότηση; Αν συμβαίνει αυτό είναι αδιανόητο πραγματικά!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ..."ΔΟΝΤΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ή ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.
   ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ..."ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ"

   Delete
  2. Anonymous1/9/22 15:21

   Και για τι τάξεως ποσά ομιλούμε παρακαλω;

   Delete
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ (ΠΟΣΟΣΤΟ, ΠΟΣΟ) , ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ , ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΔΟΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ . ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ , ΟΙ ΜΕΣΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (10000-90000).

   ΕΔΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11667797.pdf

   ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΝΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ή Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΡΩΤΑΣ , ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΤΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ , (ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ)

   ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

   ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΡΗΚΑ: https://diavloslink.gr/tag/el/cultural-funding-el/

   Delete
  4. Anonymous2/9/22 15:35

   Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για τον χρόνο που διέθεσες!

   Delete
 7. Anonymous3/9/22 17:22

  ΚΟΥΡΗΤΗ Από έναν φίλο.....

  Επειδή έχω σχέσεις καλές με κυβερνητικά μέλη και τις κυβερνήσεις έχω υποχρέωση να σας πω ορισμένα πράγματα.
  Δεν είναι κινδυνολογια δυστυχώς είναι η πραγματικότητα που στην Ελλάδα δεν ξέρετε και σας τη κρύβουν μη τυχόν γίνει από τώρα εξέγερση.
  Θα το νιώσετε στο πετσί σας όπως λέτε στην Ελλάδα.
  Έχει να κάνει με θέματα ενέργειας που ούτε καν σας περνάει από το μυαλό.
  Έχει τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το εξής και θα είναι νόμος του κράτους από 1 Οκτωβρίου.
  Από τις 10.30 το βράδυ ως τις 6 το πρωί διακοπή ρεύματος στα αστικά κέντρα και μεγάλες πόλεις. Δεν θα λειτουργει τίποτα
  Απαγορεύεται η χρήση ρεύματος.κλαμπ μπαρ κέντρα τα πάντα κλειστά απαγορεύεται η χρήση ενέργειας.
  Την ημέρα μείωση κατανάλωσης σε εργοστάσια δημόσιο κατά 30% ρεύματος.
  Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να υπολειτουργούν και να κλείσουν η να αυξήσουν κατά 200-300% τα προϊόντα για να αντεπεξέλθουν. Συνεπάγεται ανεργία 40-50% και ακρίβεια άπιστευτη.πχ ένα πακέτο μακαρόνια θα κοστίσει 7-8 ευρώ.κλπ.
  Το ρεύμα η κιλοβατώρες αυξάνονται κατά 600% .δηλαδή αν κάποιος πλήρωνε ρεύμα 200 ευρώ τώρα από Οκτωβρίο θα πληρώσει 1200 ευρώ .μόνιμα.
  Η κυβέρνηση για ασφάλεια των μέτρων έφερε από Πολωνία και Ρουμανία 2.500 στρατιώτες μισθοφόρους για να περιπολούν στο δρόμο το βράδυ για την τήρηση των μέτρων. Εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στο Λιτόχωρο. Φοβάται γενική εξέγερση.
  Μαζέψτε προμήθειες για πολλους μήνες με κάθε τρόπο κόστος για επιβίωση.
  Είπα λίγα.
  Γνωρίζω πολλά εκ των έσω.
  Ως εδώ γιατί έχει και χειρότερα.
  Είναι η πραγματικότητα αυτή.
  Θα την δείτε από 1 Οκτωβρίου.εχετε ένα μήνα για να ετοιμαστείτε.
  Ξεχάστε ότι ξέρατε ως τώρα. Η καλοπαιραση είναι παρελθόν.
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "...μη τυχόν γίνει από τώρα εξέγερση"

   ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΓΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΛΕΣ-ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

   ΟΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΣΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΠΩΣ ΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ.

   Η κυβέρνηση για ασφάλεια των μέτρων έφερε από Πολωνία και Ρουμανία 2.500 στρατιώτες μισθοφόρους για να περιπολούν στο δρόμο το βράδυ για την τήρηση των μέτρων.

   ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΙΧΘΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΦΙΧΘΕΙ. ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΩΝΟΙ ή ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ..

   ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΙΜΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΕ (ΠΟΛΥ) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ4 ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.

   Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΦΕΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ , ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε , ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ. Η ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ-ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

   Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε , ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΘΕΛΩ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ή ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΟΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ . ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΜΕΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ.

   ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

   Delete