14/06/2022

ΕΕ: Πρόσθετη βοήθεια στην Τουρκία για τη στήριξη προσφύγων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει επιπρόσθετα 50 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής τους στην Τουρκία. Tο Δικτύο Κοινωνικής Προστασίας Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ (ESSN), υποστηρίζει επί του παρόντος πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα στην Τουρκία μέσω χρηματικής βοήθειας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν,
  • "Το κόστος ζωής και η έλλειψη πρόσβασης σε τακτικό εισόδημα δυσκολεύουν τις ευάλωτες οικογένειες να τα βγάλουν πέρα"
  • "η ανθρωπιστική βοήθεια θα διατεθεί σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ζητημάτων προστασίας, όπως η νομική συμβουλευτική, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθώς και η πρόσβαση σε πολιτική τεκμηρίωση"
  • "η Τουρκία έχει καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες για να τους παρέχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά πολλοί αντιμετωπίζουν βαθύτερο χρέος και φτώχεια λόγω των δευτερογενών επιπτώσεων της COVID-19 και της υποτίμησης της τουρκικής λίρας."

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, ανέφερε ότι ,
  • «τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ουκρανία, αλλά δεν θα ξεχάσουμε τους πρόσφυγες στην Τουρκία, πολλοί από τους οποίους έχουν εκτοπιστεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Οι πιο ευάλωτοι από αυτούς έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στην Τουρκία και θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.»

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 50 ΕΚΑΤ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ. ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ.

No comments :

Post a Comment