07/01/2022

Wi-Fi 6 Release 2 - COSMOTE και OTEGLOBE αυξάνουν τη χωρητικότητα δικτύων

Η Wi-Fi Alliance υπόσχεται καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά, αλλά και καλύτερη απόδοση όταν υπάρχουν πολλές συνδεδεμένες συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Το νέο πρότυπο Wi-Fi 6 Release 2 λειτουργεί σε όλες τις συχνότητες (2.4GHz, 5GHz και 6GHz) και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρους όπου υπάρχουν πολλές μικροσυσκευές που τροφοδοτούνται από μπαταρίες και συνήθως λειτουργούν σε low-power ή sleep mode (smart home συσκευές όπως IP κάμερες, λαμπτήρες, ζυγαριές, αισθητήρες, θερμοστάτες κλπ.). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Wi-Fi 6 Release 2 είναι η υποστήριξη MIMO uplink που επιτρέπει σε πολλαπλές συνδεδεμένς συσκευές να ανεβάζουν περιεχόμενο ταυτόχρονα στο ίδιο router. Χάριν σε αυτό αναμένονται μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο αξιόπιστα uploads από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, καθώς και μικρότερη καθυστέρηση (latency) σε παιγνίδια και τηλεδιασκέψεις.

COSMOTE και OTEGLOBE προχωρούν σε αύξηση της χωρητικότητας των δικτύων κορμού, για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την απρόσκοπτη ευρυζωνική κίνηση δεδομένων εντός κι εκτός Ελλάδος, που συνεχώς αυξάνεται, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των τεχνολογιών FTTH και 5G. Η αναβάθμιση των δικτύων επιτυγχάνεται με την αύξηση της ταχύτητας επικοινωνίας μεταξύ δρομολογητών IP στα δίκτυα ΟΤΕ και OTEGLOBE, από 100Gbps σε 400Gbps, τετραπλασιάζοντας την ταχύτητα επικοινωνίας πάνω από οπτική ίνα. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χάρη στη νέα τεχνολογία επικοινωνίας πολλαπλών διεπαφών με ταχύτητες 400Gbps, επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση ακόμα μεγαλύτερων όγκων δεδομένων και απότομων και στιγμιαίων αυξήσεων της κίνησης (traffic bursts). Παράλληλα, COSMOTE και OTEGLOBE θα μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αφού η νέα αυτή τεχνολογία μεταδίδει δεδομένα σε υψηλές ταχύτητες με σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

1 comment :

  1. Anonymous7/1/22 16:53

    ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ... ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΧΡΕΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete