24/01/2022

Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος: Τρία χρόνια από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στις 25 Ιανουαρίου 2022 συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτή και παρά τις τότε διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και την πλήρη στήριξη της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, στα βόρεια σύνορά μας, παγιώνεται ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» κράτος, με «Μακεδονική» εθνότητα και «Μακεδονική» γλώσσα, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια για την Ελληνικότητα των Μακεδόνων και υπονομεύοντας την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

Επιπλέον αποσιωπάτε πλήρως από πολιτικούς και δημοσιογράφους ότι η υπερβολική υποχωρητικότητα των Ελλήνων πολιτικών στο Μακεδονικό ζήτημα, δια της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αύξησε αντί να μειώσει την Τουρκική επιθετικότητα εις βάρος της Ελλάδος, την τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια, στα οποία αλωνίζει αυτές τις ημέρες ο Ρ.Τ.Ερντογάν, και την φιλοτουρκική πολιτική των ΗΠΑ, με την κατάργηση του αγωγού EastMed και την «Οδηγία Μπάιντεν», για απαράδεκτα αντίποινα, σε κάθε Ελληνοαμερικανό ή Ελλαδίτη, που διαμαρτύρεται κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» έχει πολλά ιστορικά και νομικά κενά και μπορεί και πρέπει να καταργηθεί. Στα συρτάρια της Βουλής υπάρχει μήνυση της Ομοσπονδίας μας κατά των πρωτεργατών της συμφωνίας Τσίπρα- Κοτζιά, για εσχάτη προδοσία αλλά δεν βρίσκονται ακόμα 20 βουλευτές να υπογράψουν την παραπομπή της στην ολομέλεια για τα περαιτέρω. Επίσης, σύντομα, θα εκδικαστούν και αγωγές, εκατοντάδων μελών και φίλων της ομοσπονδίας μας, πιστεύοντας ότι η δικαιοσύνη θα κρατήσει την αξιοπιστία της.

Ως ένας από τούς βασικούς φορείς διοργάνωσης των συλλαλητηρίων, τιμούμε όσους αντιλήφθηκαν τις δυσμενείς συνέπειες της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και εναντιώθηκαν και εναντιώνονται σε αυτήν και κατακρίνουμε όσους την ψήφισαν αλλά και όσους την εφαρμόζουν πιστά, κάνοντας πως δεν βλέπουν πόσο επιζήμια είναι.

Ο Πρόεδρος, Δημήτριος Γιουματζίδης
Ο Γραμματέας, Γεώργιος Τσαμπούρης

No comments :

Post a Comment