30/11/2021

Ρωσία: Η ROSTEC δοκιμάζει λογισμικό που προβλέπει ταραχές, διαμαρτυρίες, διενέξεις , συγκεντρώσεις ...

Η κρατική εταιρεία Rostec έως το τέλος του έτους θα έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό, το οποίο θα βοηθάει τις ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές να προβλέπουν τις ‘μαζικές ταραχές’ και να αποτρέπουν την κλιμάκωση τους, γράφει η εφημερίδα Kommersant. Το λογισμικό θα αναλύει τις ειδήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ελέγχει τους δρόμους μέσα από «έξυπνες» κάμερες και άλλες πηγές. Στην περίπτωση που οι μαζικές ταραχές έχουν αρχίσει, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης θα προτείνει στα όργανα επιβολής της τάξεως τρόπους λύσης του προβλήματος. Το νέο λογισμικό εκπονείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασφαλής πόλη» του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο εκπρόσωπος του προγράμματος Αντρέι Μισούρνιι επιβεβαίωσε την δημιουργία του τεχνικού μέρους, ενώ το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant αναφέρθηκε στην μεθοδολογία ανάλυσης που χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Μαζικές ταραχές». Στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί οι ορισμοί της «συγκέντρωσης», της «πολιτικής διένεξης», του «δυναμικού διαμαρτυρίας», της «θρησκευτικής διένεξης» των «δράσεων κατά τη αστυνομίας» όπως και οι τρόποι αποτροπής των συγκρούσεων σε παρόμοιες καταστάσεις. Η μεθοδολογία ανάλυσης του προγράμματος βρίσκεται αυτή την στιγμή στην διαδικασία έγκρισης από τις αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται ήδη στις περιφέρειες από τα Κέντρα Διαχείρισης Περιφερειών. Πρόκειται για ψηφιακές πλατφόρμες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη που συλλέγουν τα αιτήματα των κατοίκων από επίσημους ιστότοπους και κοινωνικά δίκτυα και τα διαβιβάζουν στις τοπικές αρχές. Το σύστημα εφαρμόζεται από το 2020 από την ANO Dialog, της οποίας ηγείται ο Αλεξέι Γκορεσλάφσκι πρώην υπάλληλος της Διοίκησης του Ρώσου προέδρου.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment