29/10/2021

Meta (Verse): Πρώην Facebook

Το νέο λογότυπο είναι το σύμβολο του άπειρου. Η αλλαγή ανακοινώθηκε από τον Zuckerberg κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Facebook Connect. Ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη εστίασή του στο metaverse, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας σε μια νέα διαδικτυακή σφαίρα. Το Meta-verse ενδεχομένως θα μετατραπεί σε μια βιομηχανία αξίας $800 δισ. μέσα στην επόμενη δεκατία. Ο Zuckerberg είπε ότι η εταιρεία του ελπίζει να έχει ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο "Metaverse" έως το 2030.

Το Metaverse θα είναι ένας εικονικός κόσμος όπου θα μπορείς να ζήσεις, να διασκεδάσεις, να εργαστείς κλπ. όπως σχεδόν στον πραγματικό κόσμο με τη βοήθεια συσκευών επαυξημένης ή/και εικονικής πραγματικότητας. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο θα εκμηδενιστούν οι αποστάσεις και οι όποιοι φυσικοί περιορισμοί μεταξύ των ανθρώπων, καθώς θα είναι εφικτή η άμεση εικονική επαφή με άλλους χωρίς να τίθεται θέμα κοινής φυσικής παρουσίας σε κάποιο χώρο. Ο Zuckerberg έδειξε ένα τέτοιο παράδειγμα του Metaverse με έναν αγώνα σκάκι όπου οι παίκτες βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και αλληλεπιδρούν μέσω των avatars τους.

Παράλληλα με τo νέο όνομα "Meta", ο M.Zuckerberg ανακοίνωσε και μια σειρά από νέα social, gaming και workplace concepts για το metaverse. Η Meta έδειξε μια σειρά από concept videos που τόνιζαν το όραμά της για το metaverse (π.χ. αποστολή ολογραφικής εικόνα του εαυτού σου σε μια συναυλία με έναν φίλο που παρακολουθεί πραγματικά τη συναυλία κλπ). Η εταιρεία είπε πρόσφατα ότι θα προσλάβει 10.000 άτομα στην Ευρώπη για να δημιουργήσει το metaverse.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ R.P.G ΘΑ "ΧΩΝΕΨΟΥΝ" ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ Zuckerberg. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ..."ΑΛΗΘΙΝΟ" ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΟΣΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ.
ΕΝΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ "diem" , ΚΑΙ ΟΠΟΥ Η ΚΑΤΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΣΩ n.f.t's. ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΙΜΟΙ (customizables) ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ -ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Zuckerberg ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ..."ΣΥΜΠΑΝ" ή "ΜΕΤΑ-ΣΥΜΠΑΝ".“Σκέφτομαι πολύ την ταυτότητά μας καθώς ξεκινάμε αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Το Facebook είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα προϊόντα στην ιστορία του κόσμου. Είναι ένα εμβληματικό social media brand, αλλά δεν καλύπτει όλα όσα κάνουμε. Σήμερα μας βλέπουν ως social media εταιρεία, αλλά στο DNA μας, είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει ανθρώπους. Το metaverse είναι το επόμενο σύνορο, όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε. Το νέο όνομα του Facebook είναι εμπνευσμένο από τη λέξη meta, που σημαίνει “πέρα“. Για μένα, συμβολίζει ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να χτίσουμε“

1 comment :

  1. Συνδυασμός κοινωνικού δικτύου, υπηρεσία μηνυμάτων, RPG Second Life (secondlife.com), απομακρυσμένης εργασίας , e-shop (σύνδεση και σε άλλα e-shops), με παροχή χρηματο-οικονομκών προιόντων. Όλα σε ένα, "νοικοκυρεμένα" . Πάρα πολλοί στην ζωή τους δεν θα γνωρίσουν άλλο "INTERNET" από την πλατφόρμα του Ζούκι. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα σε ηλικιωμένους ή πολύ νέους για το Facebook. Αυτοί θα γίνουν περισσότεροι και όλων των ηλικιών. Θα μαζέψει πάνω από 1 δις χρήστες-ζόμπι καταναλωτές.

    ReplyDelete