27/10/2021

Σε εκτόξευση «ύποπτου» δορυφόρου προχώρησε η Κίνα. Οι ΗΠΑ μιλούν για όπλο καταστροφής

Το Πεκίνο εκτόξευσε τον δορυφόρο Shijian 21, λέγοντας ότι η αποστολή αυτή θα ελέγξει τεχνολογίες που μπορούν να εξουδετερώσουν συντρίμμια του διαστήματος. Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος φέρει τεχνολογία ικανή να παρεμβάλει και να καταστρέψει άλλους δορυφόρους και πως είναι μέρος της στρατηγικής της Κίνας να επιτύχει την κατάκτηση της υπεροχής μέσα από την ανάπτυξη διαστημικού συστήματος επίθεσης. 

Η δοκιμή αποκαλύφθηκε λίγο προτού ο πρωθυπουργός της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, καλέσει τους επιστήμονες να δημιουργήσουν επιτεύγματα, προχωρώντας στην κατασκευή όπλων που θα διασφαλίσουν έναν ισχυρό στρατό. Μαζί με τον δορυφόρο Shijian 21, η Κίνα πιστεύεται ότι έχει προχωρήσει και σε δοκιμή νέου είδους υπερηχητικού πυραύλου στο διάστημα, για τον οποίο οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τα πυρηνικά.

Ακόμη, το Πεκίνο πιστεύεται ότι προχώρησε δύο φορές, μέσα στο καλοκαίρι, στη δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου, μια φορά τον Ιούλιο και την άλλη τον Αύγουστο. Οι δοκιμές αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφότου οι υπηρεσίες πληροφοριών έδωσαν στοιχεία στους δημοσιογράφους.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment