21/10/2021

Τουρκία: Συνέλαβαν 15 Άραβες πράκτορες της Μοσάντ

Η Τουρκία έχει συλλάβει 15 υπόπτους που φέρονται να εργάζονται για την ισραηλινή Μοσάντ μέσα σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah. Σε βάρος των 15 υπόπτων, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες. Οι 15 ύποπτοι κρατούνται σε πέντε διαφορετικά κελιά με τρεις κρατούμενους στο κάθε ένα.Την είδηση αναμεταδίδει καικ η ισραηλινή Haaretz.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ύποπτοι είναι όλοι Άραβες και συνελήφθησαν πριν από περίπου έναν μήνα. Κατηγορούνται πως έχουν διοχετεύσει στη Μοσάντ πληροφορίες σχετικά με Τούρκους πολίτες και ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στη χώρα. Οι ύποπτοι φέρονται να έδωσαν στοιχεία για φοιτητές που ενδεχομένως μπορούν να εργαστούν σε αμυντικές βιομηχανίες. Η Sabah αναφέρει επίσης ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους κράτησε ένα χρόνο και διεξήχθη υπό την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT).

Η Daily Sabah αναφέρει ότι για τον εντοπισμό τους η MIT επιχείρησε σε τέσσερις διαφορετικές τουρκικές περιφέρειες και η σύλληψή τους έγινε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Οι κινήσεις των υπόπτων καταγράφονταν από τις μυστικές υπηρεσίες με διάφορες μεθόδους και διαπιστώθηκε ότι ενεπλάκησαν σε κατασκοπεία που επικέντρωνε σε Παλαιστίνιους που βρίσκονται στην Τουρκία. Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται σε δίκτυο κατασκοπείας που διοχέτευε πληροφορίες στη Μοσάντ με αντάλλαγμα δεκάδες χιλιάδες δολάρια και ευρώ.

https://www.skai.gr/news/world/tourkia-synelavan-15-praktores-tis-mosant-ti-grafei-i-israilini-haaretz

Read Also: https://intelnews.org/2021/10/22/01-3094/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Στην δημοσιότητα τα πρόσωπα των υποτιθέμενων συνεργατών της Μοσάντ

No comments :

Post a Comment