27/03/2021

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε στον πρόεδρο Σταϊνμάιερ να υπογράψει τον σχετικό νόμο για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ανώτατου γερμανικού δικαστηρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ θα πρέπει να περιμένει πρώτα την έκδοση της απόφασης προτού υπογράψει το νόμο. Στην περίπτωση προσωρινών διατάξεων η διαδικασία ως ότου εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου διαρκεί ως και τρεις μήνες.

Το νομοσχέδιο συμμετοχής της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης είχε ψηφιστεί την Πέμπτη από τη γερμανική βουλή με τις ψήφους των κυβερνητικών κομμάτων και την Παρασκευή το πρωί ομόφωνα από το Συμβούλιο των Κρατιδίων. Αμέσως μετά κατατέθηκαν σειρά αγωγών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εναγόντων. Το εθνικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)" είχε ήδη από χθες ανακοινώσει ότι θα προσφύγει.

Σύμφωνα με τους επικριτές της γερμανικής συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης  "Το ανώτατο δικαστήριο θα πρέπει να παρέμβει προτού υπογράψει το νόμο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαφορετικά η Γερμανία θα αναλάμβανε ευθύνες από τις οποίες δεν θα μπορούσε να παραιτηθεί. Η Γερμανία θα αναλάμβανε οικονομικές υποχρεώσεις ακαθόριστου ύψους, ενδεχομένως πάρα πολύ υψηλές. Κατά αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μια «Ένωση Χρεών», όπου το ένα κράτος θα είναι υπεύθυνο για τα χρέη του άλλου. Το λεγόμενο bailout απαγορεύεται όμως από τις ευρωπαϊκές συνθήκες".

Το δικαστήριο δέχτηκε αυτή την επιχειρηματολογία.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "NORD STREAM 2". ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΔΛΔ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ. "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ "NORD STREAM". ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ή ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.
ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥ (AfD). ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ή/και ΠΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ή ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΙΓΝΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ Ε.Ε ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.
Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ (ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΡΙΣΙΜΟ) ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ Η.Π.Α ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ. Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΠΩΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ , Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment