29/03/2021

Η "Βόρεια Μακεδονία" γιόρτασε το ένα έτος από την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Ενεργητικώς παρούσα και η ..."Ελληνική" Δημοκρατία στους εορτασμούς

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου, έλαβαν χώρα στα Σκόπια εκδηλώσεις για την επέτειο ενός έτους από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, στις οποίες συμμετείχαν και τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ελλάδας, με πτήση πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας. Η Ελλάδα και τα Σκόπια έχουν υπογράψει Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει και αποστολές αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας. Επίσης περιλαμβάνει και συνεκπαιδεύσεις και άλλες δράσεις (εκπαίδευση τυποποίησης ΝΑΤΟ, συμφωνία αμοιβαίας προστασίας ανταλλασσόμενων διαβαθμισμένων πληροφοριών κ.ά.).

Μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τα Σκόπια κατά τη διάρκεια τελετής που σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία.Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονία, Στέβο Πενταρόφσκι, ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και ο Ναύαρχος Ρόμπερτ Π. Μπουρκ, Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία κατάφερε να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, τερμάτισε την 27ετή διαμάχη για το όνομα της. Από τότε τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη περιπολούν τον εναέριο χώρο της χώρας.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment