10/08/2020

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένοντας την εξέλιξη της ελληνοτουρκικής κρίσης του τελευταίου εικοσιτετραώρου λίγες εβδομάδες μετά τη τελευταία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες με πάνω από 25 τουρκικά πλοία αναπτυγμένα σε όλο το Αιγαίο, ο τουρκικός στόλος έχει παραταχθεί σε διάταξη μάχης σε όλο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική κλιμάκωση είναι πασιφανής με τη κινητικότητα των τουρκικών πλοίων και αεροπορικών να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Το Oruc Reis και τα συνοδευτικά πλοία έχουν απενεργοποιήσει το σύστημα AIS.

Το ΠΝ αναπτύσσεται σε χρόνους ρεκόρ σε όλο το Αιγαίο. Στις αεροπορικές βάσεις υπάρχουν ετοιμότητες για άμεση απογείωση αεροσκαφών. Δεν έχουν παρατηρηθεί μετακινήσεις χερσαίων δυνάμεων στη περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς όμως τόσο το Δ Σώμα Στρατού όσο και η ΑΣΔΕΝ είναι σε επιφυλακή με ανακλήσεις αδειών και το σύνολο των στελεχών και του προσωπικού να είναι εντός μονάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΓΕΕΘΑ αυτή τη φορά η Άγκυρα θα τραβήξει το σκοινί της κλιμάκωσης αφού ο Τουρκικός Στόλος όπως προκύπτει έχει λάβει διάταξη μάχης. Αύριο υπάρχουν προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια όμως ο αριθμός των τουρκικών πλοίων και η διάταξη τους δεδομένου ότι απλώθηκαν σε όλο το Αιγαίο δεν αποδεικνύει πως είναι για την παραπάνω άσκηση. Το σίγουρο είναι πως έχουμε μια νέα ελληνο-τουρκική κρίση σε εξέλιξη.

https://defencereview.gr/

Με την έκδοση αντι-NAVTEX, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού απαντά η Ελλάδα, στην τουρκική ΝAVTEX που εκδόθηκε λίγο μετά τις 7:00 από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας για έρευνες σε περιοχή νοτίως του Καστελόριζου. Όπως τονίζεται σχετικά ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει NAVTEXγια τη συγκεκριμένη περιοχή και σημειώνεται ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Mάλιστα, καλούνται οι ναυτιλόμενοι να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΔΕΝ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΟΖ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΑ 75% ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 25% ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΡΑ ΕΙΚΑΖΩ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΘΙΓΜΕΝΗ, ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ (ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ) ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ.  Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΘΙΓΟΜΕΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΥΚ ΡΕΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ή ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Η ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11/8: ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΛΙ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΑΝΤΙΑΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ (ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ) ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ. 

No comments :

Post a Comment