25/08/2020

Τεχνική Έκθεση: Προσδιορισμός της Απώλειας Τμημάτων της ΑΟΖ της Ελλάδος, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας Ελλάδος - Ιταλίας

Η προσπάθεια μείωσης της Σημασίας Παραχωρηθείσης ΑΟΖ από Συστημικά ΜΜΕ αμέσως μετά την Συμφωνία των χωρών Ελλάδος, Ιταλίας όσο και οι πανηγυρισμοί στελεχών των Κυβερνήσεων Ιταλίας και Τουρκίας αμέσως μετά την Συμφωνία και ένεκα της υπογραφής Συμφωνίας της 9/6/2020 με ώθησαν να μελετήσω τοπογραφικά το μείζον Εθνικό θέμα. Η νέα Συμφωνία είναι επιβεβαίωση της Συμφωνίας της 24/5/1977 η οποία είχε κυρωθεί με τον Νόμο 786/1978 – ΦΕΚ 101/Α/21-6-1978.

Σκοπός τούτης της Τεχνικής Εκθέσεως είναι να προσδιορίσει και υπολογίσει την Συνολική Επιφάνεια Παραχώρησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Συμφωνίας των δύο Κρατών Ελλάδος Ιταλίας (στο εξής χάριν συντομίας θα αναφέρονται ως ΣΚΕΙ) που Παραχωρείται με την Συμφωνία Ελλάδος Ιταλίας της 9 Ιουνίου 2020 στο Κράτος της Ιταλίας. Οι μετρήσεις έγιναν στο ελλειψοειδές που δίδονται οι συντεταγμένες της ΣΚΕΙ το WGS84 και τα γεωμετρικά στοιχεία που προσδιορίστηκαν με τη χρήση των εργαλείων του προγράμματος Google Earth και του προσωπικού μου υπολογιστή. Η ακρίβεια των προσδιοριζομένων Σημείων και των γεωμετρικών στοιχείων είναι αυτή που δίνει το πρόγραμμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
  • Η Συμφωνία των Κρατών Ελλάδος Ιταλίας είναι Συμφωνία παραχώρησης Συνολικά Εμβαδού 7.356,758 Επτά Χιλιάδων Τριακοσίων Πενήντα Έξι Τετραγωνικών Χιλιομέτρων Επιφανείας από το Ελληνικό Κράτος στο Κράτος της Ιταλίας (Όση περίπου είναι η έκταση των Νομών Αττικής και Ευβοίας).
  • Είναι αναγκαία η μελέτη από Γεωλόγο Επιστήμονα για να εκτιμήσει την απώλεια του Φυσικού Πλούτου (Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο) των πολυγωνικών επιφανειών Ε1 και Ε3 λόγω της Παραχώρησης των με την ΣΚΕΙ την 9/6/2020.

Πιερία, 9 Αυγούστου 2020

Μιχάλης Κλαπάνης, Σχης ε.α, Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του ΕΜΠ Αθηνών

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ: https://infognomonpolitics.gr/2020/08/techniki-ekthesi-tis-symfonias-elladas-italias-prosdiorismos-tis-apoleias-tmimaton-tis-aoz/

No comments :

Post a Comment