10/06/2020

Εθνικισμός: Τέσσερις δεκαετίες παθογένειας και περιθωριοποίησης

Εδώ και δεκαετίες ο εθνικισμός έχει καταφέρει να τεθεί αυτοβούλως στο περιθώριο και να καταστεί κατά μία έννοια απαγορευμένος. «Απόκρυφος», ανοιχτός και προσιτός μόνο για τους «μύστες», ενώ για τους έξω φαντάζει σκληρός, τερατώδης και μια αόριστη γενικολογία, όσον αφορά τις προτάσεις και τις κατευθύνσεις του.

Η αδυναμία – ή μάλλον ανικανότητα – του εθνικισμού να ακουστεί στην κοινωνία και ν’ ανταπεξέλθει τόσο στην εθνική, όσο και στη διεθνή πραγματικότητα, έγκειται κατά κύριο λόγω στην πολυδιάσπασή του από τη μια και στον κατακερματισμό της ίδιας της ιδεολογίας από την άλλη. Ενώ έχει εντοπίσει και καταδείξει πολύ πριν από τους άλλους τα προβλήματα, δεν έχει θέσει ωστόσο ιδεολογικές οδούς για τις θέσεις του, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πείσει για την ποιότητα της σκέψης και της ύπαρξής του.

Φωνάζουμε, για παράδειγμα «έξω οι ξένοι», χωρίς όμως να έχουμε θέσει ακριβές ιδεολογικό υπόβαθρο ως προς το γιατί και το πώς. Συχνά οι εθνικιστές αδυνατούν να δουν ένα οποιοδήποτε πρόβλημα σφαιρικά και να λάβουν υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους που θα οδηγήσουν σε μια ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη λύση. Επιπλέον ο εθνικισμός έχει «κολλήσει» κι αναλωθεί σε δυο-τρία σημεία, παραγκωνίζοντας όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να παρερμηνεύεται και να συκοφαντείται πρωτίστως από τους ίδιους τους αυτοαποκαλούμενους εθνικιστές.

Όλα αυτά φυσικά δε δίνουν καλή μαρτυρία στην κοινωνία, της οποίας την εμπιστοσύνη επιζητούμε. Οι μάζες έχουν ταυτίσει τον εθνικισμό με τη βία, το μίσος για οτιδήποτε μη ελληνικό (αυτιστικό ελληνοκεντρισμό το λέω αλλιώς), την ενστολολαγνεία και τις ονειρώξεις για μια μεγάλη Ελλάδα (τη στιγμή που χάνουμε κι αυτά που ήδη έχουμε). Είναι βέβαια αληθές, πως, μεταξύ μας τα λέμε και τα ξαναλέμε, αναλύουμε, φιλοσοφούμε και προτείνουμε. Όταν όμως έρχεται η ώρα της εξωτερίκευσης προς τις μάζες, κάτι μας πιάνει και βγάζουμε το χειρότερο εαυτό μας. Προσπαθώντας να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας, υποπίπτουμε σ’ έναν παράλογο φανατισμό και πιθηκισμό, που φυσικά απομακρύνει οποιονδήποτε είχε την καλή διάθεση να μας ακούσει και επιτυγχάνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Επιμένω, πως όλα αυτά οφείλονται κυρίως στο ότι πρώτα εμείς δεν έχουμε πλήρως κατανοήσει τι εστί εθνικισμός, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε και να το εκφράσουμε όπως πρέπει. Είναι γεγονός, πως πολλοί συγχέουν τον εθνικισμό με τη δεξιά, παραβλέποντας τις φιλελεύθερες και καπιταλιστικές της τάσεις. Ο εθνικισμός όμως στην πραγματικότητα αντιτίθεται και στη δεξιά. Αντιτίθεται σε πολλά απ’ αυτά, τα οποία μας πέρασαν ως «εθνικά» φτιάχνοντας μια πανσπερμία απόψεων, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους εθνικιστές και να φτιάξουν άλλη μια σέχτα, που εξυπηρετεί το σύστημά τους.

Ο εθνικισμός λοιπόν, εν ολίγοις, δεν είναι μίσος προς οτιδήποτε ξένο, αλλά αγάπη προς την ιδέα του Έθνους, άρα και προσπάθεια για διατήρηση των Εθνών κι ανάπτυξή τους. Ξεκινώντας ο καθένας από το δικό του Έθνος, σταδιακά θα επιτευχθεί το επιθυμητό. Μέσα από την καλλιέργεια του μέρους (Έθνους) θα προκύψει και η βελτίωση του όλου (κόσμος). Βάσει αυτού δεν υφίσταται το «τι με νοιάζει για τον Γερμανό/Πακιστανό/Εσκιμώο». Η Νέα Παγκόσμια Τάξη πρέπει να καταπολεμηθεί παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα από συνεργασία κι αλληλοστήριξη των Εθνών. Αλλιώς ας μη λεγόμαστε εθνικιστές, αλλά παρτάκηδες ατομιστές.

Ο εθνικισμός δεν είναι αλόγιστη βία εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί μας, αλλά πειθώς, καθώς έχει τις απαντήσεις για τα πάντα, τις οποίες παίρνει μέσα από την ίδια τη Φύση. Η βία είναι αποδεκτή μόνο ως απάντηση στη βία, όχι ως τρόπος επιβολής των ιδεών μας. Αλλιώς ας φορέσουμε μια προβιά κι ας επιστρέψουμε στις ζούγκλες της Ιουρασικής περιόδου.

Ο εθνικισμός δε μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτίζεται με τη λατρεία των σωμάτων ασφαλείας, όταν αυτά υπηρετούν ένα κράτος αντεθνικό. Σεβόμαστε και τιμούμε τους θεσμούς του στρατού, της αστυνομίας κτλ, αλλά ως θεσμούς κι όχι ως όργανα καταστολής του λαού. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να υποστηρίξουμε την παρούσα μορφή τους, αλλά να τα επαναφέρουμε στη θεσμική τους μορφή, δηλαδή εκείνη των υπηρετών της πολιτείας και του λαού.

Και τέλος, εθνικισμός δεν είναι η στείρα προσήλωση στο παρελθόν χωρίς όραμα για το μέλλον. Ο εθνικισμός έχει, εκτός από την εθνικορομαντική, και την κοινωνική του πλευρά, η οποία είναι εξίσου σημαντική. Αλλιώς δε νοείται ως εθνικισμός, αν δεν ενδιαφέρεται να δει το Έθνος να προοδεύει. Και φυσικά δε θα προοδεύσει με στείρα ιστοριολαγνεία, με αναφορές και μνείες στο χθες, αν αυτά δεν τίθενται και ως οδηγοί για το μέλλον, αλλά μόνο εξυπηρετούν ως καύχημα για να τονώνεται το «εγώ» μας.

Η κοινωνία σήμερα ψυχορραγεί και αύριο πεθαίνει. Εκεί είναι που πρέπει να ρίξουμε βαρύτητα και να σταθούμε δίπλα στον πολίτη ενεργά, να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους. Αλλιώς θα γραφτούμε κι εμείς σε κάποια βιβλία ιστορίας, με όχι πολύ κολακευτικά λόγια όμως, τα οποία τελικά θα μείνουν ξεχασμένα πάνω σ’ ένα σκονισμένο ράφι.

Ελένη Παπαδοπούλου
https://ethnikonkratos.gr/2020/05/11/ethnikismos-4-dekaeties-pathogeneias-perithoriopoihshs/

5 comments :

  1. Anonymous10/6/20 18:58

    Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο!
    https://www.elkosmos.gr/echoyme-kairo-chasimo/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για όλα τα άλλα προβλήματα , υγεία , παιδεία , οικονομία , ναυτιλία , γεωργία , βιομηχανία , ανεργία τουρισμός, πολιτισμός και ότι άλλο για τα οποία πιθανόν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις θα έχουμε όλο τον χρόνο να τα συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε λύσεις μετά την “μάχη” και όταν πλέον ο πατριωτικός χώρος θα εκπροσωπείται στην πολιτική σκηνή της χώρας.

      ΝΑΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. (Ε.Ε, ΝΑΤΟ, ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ή ΜΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΖΗΤΑΣ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ.
      ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΝ.
      ΑΝ ΔΕ ΕΙΣΑΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ , ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ) ΤΟΤΕ ΟΙ 10 "ΗΓΕΤΕΣ" ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ , ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ 2 ή ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ.
      ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ , ΟΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
      ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ;

      Υ.Γ-1: ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ... ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ" ; ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΟΝΕΙΔΟΣ. Η ΑΜΥΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΑΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΥΓΙΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ Κ.Λ.Π) ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ , ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
      ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ , ΕΓΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΔΑ. (π.χ "ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ"). ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΓΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ. (ΑΜΥΝΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ , ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ).
      ΟΝΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ , ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

      Υ.Γ-2: ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ ,ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟΨΕΙΣ , Η ΝΔ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑ. Η ΝΔ ΕΓΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ , ΟΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ,. ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
      Η ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΙΑ ΘΑΤΣΕΡ, ΕΝΑΣ ΡΗΓΚΑΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
      ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ. ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ , ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΟΡΘΕΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

      Delete
  2. Anonymous11/6/20 22:29

    τελικα μονο ο τζημερος μενει...
    https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=7252&start=795

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ. Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΚΟΠΗ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ" (POLITICAL -CULTURAL NATIONALISM) ΠΟΥ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ "ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ".
      Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" (ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ . ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΙΣ ΗΠΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΑΥΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
      ΟΝΤΩΣ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ.
      Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΙΣΩΣ (ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΩΣ) ΘΑ ΕΙΧΕ ή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ. ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΤΟΜΑ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ.
      ΑΡΑ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΛΑΤΩΜΑΤΤΙΚΗ , ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝ.
      ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ή ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ ή ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ. (ΗΠΑ, ΤΩΡΑ). ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ "MELTING POT" ΤΟ '90 ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ "ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ". ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

      Delete
  3. Anonymous12/6/20 12:41

    ναι οντως ετσι ειναι αλλα μαθαινει σιγα σιγα...
    δεν φτανει το σκετο πατριωτης αλλα πλεον χρειαζεται εθνικιστης και απο σωβινιστης και πανω...
    επισης ναι σε μια ενωμενη ευρωπη αλλα της λευκης φυλης(ελληνογενους) χωρις αλλοφυλους, μουσουλμανους, φιλελεφτ και κομουνιστες
    ου τα γραφουμε συνεχεια...

    ReplyDelete