15/05/2020

Αλβανία: Σύλληψη φερομένου ως μέλος του ISIS, μετά από γερμανικό ένταλμα

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε στις 29 Απριλίου τον Komron Zuhurov, έναν 24χρονο υπήκοο Τατζικιστάν, με κατηγορίες για τρομοκρατία. Ο κατηγορούμενος συμμετέχει σε μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, που δημιούργησε πυρήνα στη Γερμανία για να κάνει εγκληματικές πράξεις στο όνομα του ISIS.

Ο Zuhurov έφτασε στην Αλβανία στις 17 Φεβρουαρίου και η σύλληψή του έγινε τρεις ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος από τη γερμανική δικαιοσύνη. Ο κατηγορούμενος επισκέφτηκε την Αλβανία για να συναντήσει τη θεία του. Μαζί του ήταν ο δικηγόρος και πρώην μέλος της αλβανικής βουλής Asllan Dogjani. Ο Dogjani ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι θύμα δίωξης στο Τατζικιστάν και δεν είναι αντίθετος με την έκδοσή του στη Γερμανία, όπου είχε αιτηθεί για δύο χρόνια άσυλο ζώντας με τη σύζυγό του. Μέχρι την έκδοσή του, το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στην Αλβανία υπό κράτηση για 40 ημέρες.

Ο Zuhurov είχε στο παρελθόν εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Τατζικιστάν ως πιθανό μέλος της οργάνωσης Islamic Renaissance Party of Tajikistan (IRPT). Το IRPT έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση του Τατζικιστάν και θεωρείται υποκινητής επίθεσης που σκότωσε τέσσερις ξένους τουρίστες τον Ιούλιο του 2018. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μία ημέρα αργότερα το ISIS. Το γερμανικό ένταλμα για τον Zuhurov εκδόθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη πέντε υπηκόων Τατζικιστάν στη Γερμανία, με την κατηγορία ότι οργάνωναν επιθέσεις κατά αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα. Η σύλληψη τους έγινε στις 15 Απριλίου.

Οι πέντε κατηγορούμενοι εμφανίζονται να εντάχθηκαν στο ISIS τον Ιανουάριο του 2019. Δύο από αυτούς επιχείρησαν να διαπράξουν δολοφονία στην Αλβανία, αλλά το σχέδιο απέτυχε και επέστρεψαν στη Γερμανία. Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν 11.000 μέλη του ISIS στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 680 θεωρούνται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι.

https://www.ptisidiastima.com/germany-isis-cell/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ; ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ "ΠΕΙΣΕΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ISIS. 
ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ KAI Η ΡΩΣΣΙΑ. ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ... ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ... ΙΣΑ-ΙΣΑ.

1 comment :

  1. Anonymous15/5/20 18:51

    Όλοι τους μπουμπούκια "παιδιά για υιοθεσία"...
    Και μία καλή είδηση (γιατί νομίζουν ότι θα γλυτώσουν όσοι είναι υπέρ τους):
    Γαλλία: Επικεφαλής οργανισμού βοήθειας υπέρ των μεταναστών δολοφονήθηκε στον ύπνο του από αφγανικό άνδρα
    Ο Γάλλος ακτιβιστής μεταναστών άφησε τον Αφγανό να μείνει στο σπίτι του πριν από τη δολοφονία
    http://ermionh.blogspot.com/2020/05/blog-post_92.html
    Α.Α.

    ReplyDelete