01/03/2020

«Το κομβόι της μετανάστευσης»: Καλούν σε πορεία προς τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, μέσω της εφαρμογής Telegram

«Ενημερώνουμε όσους επιθυμούν τη μετανάστευση στην Ευρώπη. Σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο πλοία και βάρκες ετοιμάζονται για να μεταφέρουν μετανάστες στα ελληνικά νησιά σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στο άνοιγμα των συνόρων», αναφέρει μεταξύ άλλων το ίδιο μήνυμα που εντόπισε η «Κ» σε γκρουπ του Telegram με 1.080 μέλη. Δεν είναι γνωστό ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτής της ομάδας. Ακόμη και η αναφορά που γίνεται στην «Ερυθρά Ημισέληνο» μπορεί να αποτελεί τέχνασμα των συντακτών για να αποκτήσει αξιοπιστία το κάλεσμά τους.

Στο μήνυμα των τελευταίων ωρών που εντόπισε η «Κ» στο γκρουπ του Telegram αναφέρεται ότι τη Δευτέρα 2/3/2020 στις 9:00 το πρωί θα ξεκινήσει η συγκέντρωση του κόσμου στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης και ότι στις 12:00 θα αναχωρήσει η πορεία με προορισμό τα σύνορα. «Αυτή είναι η χρυσή ευκαιρία. Σύμφωνα με αναλυτές, η στάση του τουρκικού κράτους απέναντι στους πρόσφυγες δεν έχει αλλάξει και το άνοιγμα των συνόρων που συμβαίνει τώρα μπορεί να μην επαναληφθεί στο μέλλον.  Η κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να αναθεωρήσει τη στάση της και ότι όσοι έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των συνόρων ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Γι’ αυτό συμβουλεύουμε όσους θέλουν να μεταναστεύσουν να συγκεντρωθούν τις καθορισμένες ώρες για να ξεκινήσουν για τις ευρωπαϊκές χώρες με το ‘‘Κομβόι της μετανάστευσης’’».

Στο ίδιο γκρουπ του Telegram μοιράζονται οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Περίπου 18.000 μετανάστες έχουν ήδη περάσει και σήμερα ο αριθμός θα είναι 25.000 με 30.000 και δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας διότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». 

Όπως έχει φανεί και στο παρελθόν από έρευνα της «Κ», το 2015 διακινητές στην Τουρκία διέσπειραν μέσω του Facebook ψευδείς ειδήσεις για να προσελκύσουν κόσμο στα σύνορα.  Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, η οποία συνοδευόταν τότε από φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έγραφε: «Στις 3/9/2015 ξεκινάει το πρώτο γερμανικό πλοίο f219 του 4ου στόλου προς τα τουρκικά λιμάνια για να μεταφέρει μεγάλο πλήθος Σύρων προσφύγων στη Γερμανία. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης το εν λόγω πλοίο έχει χωρητικότητα 3.500 ατόμων, πέρα από το πλήρωμα και το προσωπικό ασφαλείας». Το συγκεκριμένο μήνυμα είχε βρεθεί σε κινητά κατηγορούμενων ως διακινητών έπειτα από πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.kathimerini.gr/1067112/article/epikairothta/ellada/kalesma-mesw-telegram-gia-poreia-sta-synora

ΣΧΕΤΙΚΟ: Διακινητής: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7–8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20–25 λεπτά»https://www.youtube.com/watch?v=W0mOQOUpt1I

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:  Απόβαση στα νησιά υπό τις ειρωνείες των Τούρκων...

2 comments :

  1. Anonymous1/3/20 14:33

    - Η Ελληνοτοτουρκική φιλία με τα happy daily shopping των Νησιωτών προς τα παράλια ενισχύσαν σημαντικά την οικονομία της Τουρκίας καθώς και την εμπιστοσύνη για επίσπευση Ισλαμοποίησης τηων Ελληνικών Νήσων

    - Η Στρατηγική λύση των Κλειστών Κέντρων του 1 δισ αποδεικνύεται ανεπαρκής. Σε 3 ημέρες το πολύ θα είχαν όλα γεμίσει!!!
    Θα χρειαστούν πολλά δις, πολλά Κλειστά Κέντρα και πολύ χρόνο για την κατασκευή τους!!!

    "Στη Λέσβο που έχει δεχθεί τις περισσότερες ροές πέρασαν μέχρι στιγμής, 8 βάρκες με 400 περίπου επιβαίνοντες. Στη Χίο είχαμε τέσσερα περιστατικά με 120 περίπου επιβαίνοντες. "

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/853178_sta-nisia-synehizoyn-na-ayxanontai-oi-roes-paranomon-metanaston

    Όλοι οι λαθροεισβολείς μιλάνε Τουρκικά!

    Εάν συνεχιστούν οι "Ανθρωπιστικές" ευαισθησίες και "Φιλίες" και όχι οι άμεσες απελάσεις των Τουρκόφωνων λαθρό, όπως έχει προτείνει και ο καθηγητής Μάζης, τότε να είστε σίγουροι ότι τα επόμενα έργα κατασκευής θα τ' αναλάβει η ίδια Τουρκία και τα παιδιά των Νησιωτών του Α.Αιγαίου θα είναι στον Τουρκικό στρατό και θα πολεμάνε σε Συρία και Λιβύη!


    ReplyDelete
  2. Anonymous1/3/20 17:22

    Το ΜεΡΑ25, προσθέτει , «δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το αφήγημα της Χρυσής Αυγής, της Ελληνικής Λύσης και λοιπών ρατσιστικών δυνάμεων μέσα από ανόητες τοποθετήσεις όπως, π.χ., περί “οργανωμένης, μαζικής, παράνομης απόπειρας παραβίασης των συνόρων” την οποία η “ηρωική” κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “απέκρουσε”». Επίσης, τονίζει ότι «δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους στον Έβρο ως στρατό εισβολής». Ούτε και να εργαλειοποιήσει έναν ιό στο πλαίσιο του δόγματος “Ελλάς-Φρούριο”».

    Ακόμη, το ΜέΡΑ 25 διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να καταδεικνύει τον μόνο δρόμο προς την προστασία και ευημερία των πολιτών: Τον ριζοσπαστικό διεθνισμό που κατανοεί ότι οι επιδημίες (οικονομικές, βιολογικές και μεταναστευτικές) είναι διακρατικά προβλήματα και, συνεπώς, ότι διακρατικές πρέπει να είναι και οι λύσεις. Λύσεις για τις οποίες προαπαιτούμενο είναι το τέλος στο “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” πάνω στο οποίο χτίζει την δυστυχία των ανθρώπων μας (Ελλήνων και μεταναστών) ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός.

    ReplyDelete