09/03/2020

Στρατιωτικός μαζί με μέλος ΜΚΟ συνελήθησαν για κατασκοπεία στον Έβρο

Στη σύλληψη ενός στρατιωτικού κι ενός Άγγλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλου ΜΚΟ προχώρησαν χθες αστυνομικοί στον Έβρο. Και οι δύο βρίσκονταν σε ΖΑΠ και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κατηγορία ότι φωτογράφιζαν την περιοχή. Ο στρατιωτικός υπηρετεί σε μονάδα του νομού.

http://www.thrakinea.gr/archives/135508

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για υπαξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος είχε πάει για εκδρομή λίγων ημερών στον Βόρειο Έβρο, μαζί με τον Άγγλο φίλο του από ΜΚΟ που δρατηριοποιείται στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας στρατιωτικός αντιμετωπίζει κατηγορία κατασκοπείας εάν στην διερεύνηση της υπόθεσης προκύψουν στοιχεία ότι η πρόθεσή του ήταν να πουλήσει τις φωτογραφίες.

Βρετανικών συμφερόντων είναι η ΜΚΟ στην οποία εργαζόταν ο Άγγλος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με Έλληνα υπαξιωματικόνα φωτογραφίζουν περιοχές στην Ζώνη Απαγορευμένης Πρόσβασης στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Refugee Support η οποία έχει παρουσία σε πέντε στρατόπεδα "προσφύγων" σε όλη την Ελλάδα:
  • Στον Κατσικά Ιωαννίνων
  • Στο LM Village στην περιοχή της Κυλλήνης
  • Στα Δολιανά Ιωαννίνων
  • Στη Φιλιππιάδα
  • Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Από τον τελευταίο  καταυλισμό προκύπτει και η σχέση του στρατιωτικού με την ΜΚΟ, καθώς βρίσκεται στην περιοχή στην οποία υπηρετεί ο υπαξιωματικός.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η ηγεσία της ΜΚΟ γνώριζε και ενέγκρινε τις κινήσεις των δυο ανδρών στον Έβρο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις φωτογραφίες που έχουν ήδη κατασχεθεί, εκτός από περάσματα στον Έβρο, υπάρχουν και φωτογραφίες ναρκοπεδίων, κάτι που μπορεί να στηρίξει κατηγορία κατασκοπείας και για τους δυο συλληφθέντες.

Οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση.

https://www.armyvoice.gr/

No comments :

Post a Comment