05/03/2020

Έχουν αποφασίσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να θέσουν οριστικό ΤΕΛΟΣ στις εισροές λαθρομεταναστών στη χώρα;

Τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα τις τελευταίες μέρες από πλάνα του Μητσοτάκη που επιθεωρεί στρατιώτες και αστυνομικούς στον Έβρο, που χαιρετά πολίτες στις ακριτικές περιοχές, και που κατακεραυνώνει την Τουρκία για την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας. Όλες αυτές οι εικόνες είναι πολύ καλές για το ηθικό, αλλά δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ένα φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα. Δεν πείθουν ότι η Ελλάδα διαθέτει όντως συγκεκριμένη στρατηγική στο μεταναστευτικό πρόβλημα ή ότι έχει διδαχτεί κάτι από τη μέχρι τώρα δυσάρεστη εμπειρία της.
  • Έχουν αποφασίσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να θέσουν οριστικό ΤΕΛΟΣ στις εισροές λαθρομεταναστών στη χώρα;
  • Θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε ΟΛΗ τη διάστασή του και όχι όπως βολεύει επικοινωνιακά;
  • Θα συνειδητοποιήσουν ποτέ ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι αποκλειστικά ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευθύνη και κανενός άλλου;
  • Σκοπεύουν να κάνουν κάτι για να ανακόψουν τη μαζική αποβίβαση λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να απελάσουν όσους βρίσκονται στην πατρίδα μας;
  • Θα νομοθετήσουν με γνώμονα την εθνική ασφάλεια ώστε να τελειώνουμε μια και καλή με το καλαμπούρι της «παροχής ασύλου» που κοντεύει να διαλύσει την Ελλάδα;
  • Θα αξιοποιήσουν την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να απελαύνουν αμέσως ΟΛΟΥΣ τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας χωρίς καν να τους επιτρέπουν να αιτούνται άσυλο;
Ακόμα κι αν υποθέταμε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο σταματούσαν εντελώς από σήμερα όλες οι ροές λαθροεισβολέων προς την Ελλάδα, ήδη ο αριθμός όσων έχουν μπει τα τελευταία χρόνια είναι υπεραρκετός για να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εθνικής συνοχής στο προσεχές και απώτερο μέλλον. Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι αρκεί η ηρωική προσπάθεια αστυνομικών και στρατιωτικών για την ανάσχεση των ορδών που στέλνει ο Ερντογάν στον Έβρο, κάνει μεγάλο λάθος.

Εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατον να διατηρήσουμε την παρούσα ετοιμότητα και ανάπτυξη δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπειτα από λίγο καιρό το κόστος της διαρκούς επαγρύπνησης θα ανεβεί απαγορευτικά, το προσωπικό θα κουραστεί και θα διαμαρτυρηθεί, η φύλαξη μοιραία θα ατονήσει, τα μέτρα θα χαλαρώσουν, και τα κύματα των λαθρομεταναστών θα περάσουν τελικά στο έδαφός μας. Βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια ότι η μεγάλη πλειονότητα των λαθρομεταναστών που συσσωρεύονται ανατολικά του Έβρου είναι άνθρωποι που μιλούν πολύ καλά τουρκικά, άρα έχουν μείνει στην Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, αφού είχαν την υπομονή να περιμένουν τόσο καιρό στην Τουρκία μέχρι να τους δοθεί η ευκαιρία να φύγουν για την Ευρώπη, δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτούς να περιμένουν στον Έβρο μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι να κουραστεί και να καταπονηθεί η ελληνική πλευρά. Επίσης, αν συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμα ο πετροπόλεμος, η ανταλλαγή ρίψης καπνογόνων και δακρυγόνων εκατέρωθεν των συνόρων και τα προειδοποιητικά πυρά, είναι ζήτημα χρόνου να σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα ή προβοκάτσια που θα εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς.

Το δεύτερο καίριο ερώτημα είναι αν ο Μητσοτάκης θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να θωρακίσει τη χώρα απέναντι στον διαπιστωμένο υβριδικό πόλεμο που διεξάγουν σε βάρος της οι Τούρκοι. Σε δευτερολογία του στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου 2019, απαντώντας στον Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός είχε πει μεταξύ άλλων τα εξής: «Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί πολιτική με φράχτες και τείχη… Δεν φοβάμαι το μπόλιασμα της κοινωνίας μας με τους μετανάστες. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ξενοφοβία ή οποιοσδήποτε ρατσισμός. Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά-σιγά». Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκείνη τη μέρα, ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν αμφισβητείται η εθνική ακεραιότητα» από τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας. Εξήγγειλε το «μπόλιασμα» της ελληνικής οικονομίας με έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων, αφού «το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας γερνά» και ότι μέσω του διαλόγου θα αποφασισθεί «σε ποιες τοπικές κοινωνίες θα ενσωματωθούν» (προφανώς με τον όρο «διάλογος» εννοούσε τον ξυλοδαρμό και τα χημικά από τα ΜΑΤ που είδαμε στη Λέσβο και στη Χίο όταν αντέδρασαν οι τοπικές κοινωνίες στα σχέδια εποικισμού των νησιών τους). Όταν τα δήλωσε όλα αυτά ο Μητσοτάκης ήταν 51 ετών και 7 μηνών.  Οι παραπάνω δηλώσεις του υπέρ της πολυπολιτισμικότητας δεν ήταν οι μόνες. Και άλλες φορές μιλώντας από το βήμα της Βουλής υπερθεμάτισε υπέρ της πολυπολιτισμικής Ελλάδος και της απορρόφησης των λαθρομεταναστών στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.

Μετά όμως από τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στον Έβρο, δήλωσε χθες ότι: «Η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει τη μορφή της επιβολής. Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το μήνυμα που προκύπτει από τη διαχείριση των τελευταίων ημερών είναι το εξής: "Mην επιχειρείτε να μπείτε στην Ελλάδα, δεν θα το καταφέρετε". Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται. Τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα». Χθες που τα δήλωσε αυτά ο Μητσοτάκης, έγινε 52 ετών.
  • Ποια από τις δύο παραπάνω θέσεις που ο ίδιος διατύπωσε, πιστεύει πραγματικά; Ήταν άραγε μικρός, ανίδεος και αφελής όταν ήταν 51 ετών και 7 μηνών, και ωρίμασε ξαφνικά διαπιστώνοντας ποιο είναι το εθνικό συμφέρον όταν έγινε 52 ετών;
  • Ποια είναι η ιδεολογία του; Τι οραματίζεται για το ελληνικό έθνος; 
  • Είναι δείγμα σοβαρού ανθρώπου άλλα να λέει πριν 5 μήνες και άλλα μετά; Πότε έλεγε ψέματα και πότε αλήθεια; 
Λυπάμαι αν στενοχωρώ όσους τον ψήφισαν, αλλά ο Μητσοτάκης δεν με πείθει καθόλου ότι είναι ειλικρινής σ’ αυτά που δηλώνει τις τελευταίες μέρες. Το ότι ενήργησε σωστά με το κλείσιμο του Έβρου, δεν σημαίνει ότι πιστεύει στην ανάγκη να θωρακιστεί η χώρα. Έκλεισε τα σύνορα στη Θράκη όχι επειδή πιστεύει ότι η ανεξέλεγκτη εισροή λαθροεισβολέων είναι ολέθρια μακροπρόθεσμα για το ελληνικό έθνος (αφού σχεδόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ για πάντα), αλλά επειδή δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς κάτω από τον φόβο της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης. Είχε πάρει το μήνυμα από τις σφοδρές αντιδράσεις των νησιωτών στις πρόσφατες συμπλοκές με τα ΜΑΤ, και κατάλαβε πως αν πήγαινε πάλι κόντρα στο λαϊκό αίσθημα κινδύνευε να καταρρεύσει πολιτικά. Επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος κάνει, και τίποτα περισσότερο.

Είμαι 100% βέβαιος πως ο Μητσοτάκης παραμένει δυστυχώς και σήμερα οπαδός του «μπολιάσματος» των Ελλήνων με τους λαθροεισβολείς στο όνομα κάποιας νεφελώδους πολυπολιτισμικής θεωρητικής αρλούμπας που έχει μέσα στο μυαλό του. Οι πεποιθήσεις και η ιδεολογία ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός πολιτικού, δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ακόμη κι αν μεσολαβήσει μια σοκαριστική πρόσκρουση με την πραγματικότητα, όπως συνέβη τις τελευταίες μέρες με τον Μητσοτάκη, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ένας άνθρωπος θα μεταβάλλει τις απόψεις που είχε ανέκαθεν. Ούτε και έχουμε ακούσει άλλωστε κάποια πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού η οποία να αναιρεί όσα είπε τον Οκτώβριο.

Για όσο καιρό ο πρωθυπουργός της χώρας δεν αλλάζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αντιλήψεις και μυαλά, και αρνείται να δει ποιο είναι το συμφέρον της χώρας, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι κάτι παραπάνω από τεράστιος. Προσωπικά, δεν φοβάμαι καθόλου τον Ερντογάν. Αυτός κοιτάζει το συμφέρον της χώρας του, δεν κρύβει ότι απεργάζεται την καταστροφή της Ελλάδας, και μάλιστα μας προειδοποιεί πάντα από πολύ καιρό πριν για όλες τις προκλήσεις που θα κάνει σε βάρος μας. Αυτό που φοβάμαι είναι το τι έχουν πραγματικά κατά νου ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του.

Stirlitz 

5 comments :

  1. Anonymous5/3/20 12:14

    Οι λαθρο έρχονται στη Δύση και Ελλάδα γιατί τους τάζουν λαθροεπιδόματα και ζωή τσάμπα.
    Η πανδημία προφανώς θα κλονίσει την παγκόσμια οικονομία και θα επιφέρει ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε λαθροεπιδόματα και παροχές λογιστικού "φανταστικού" χρήματος που ταίζει ασύστολα όλο και περισσότερους λαθρό.
    Δε θα υπάρχει εμπιστοσύνη στις αγορές, η φούσκα της οικονομίας θα σκάσει και οι αξίες θα επιστρέψουν στα πραγματικά δεδομένα.

    https://www.pronews.gr/opinion-makers/852854_covid-19-oi-agores-ehasan-10-tis-axias-toys-o-ios-efere-tin-voliki-diorthosi

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/3/20 12:34

    "Εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατον να διατηρήσουμε την παρούσα ετοιμότητα και ανάπτυξη δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπειτα από λίγο καιρό το κόστος της διαρκούς επαγρύπνησης θα ανεβεί απαγορευτικά, το προσωπικό θα κουραστεί και θα διαμαρτυρηθεί, η φύλαξη μοιραία ΘΑ ΑΤΟΝΗΣΕΙ, τα μέτρα θα χαλαρώσουν, και τα κύματα των λαθρομεταναστών θα περάσουν τελικά στο έδαφός μας"

    - Σύνορα!
    - Συνοριακοί Έλεγχοι!
    - Στρατός!
    - Ασκήσεις με πραγματικά πυρά!
    -(ΠΡΟΣΕΧΩΣ) ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ!
    - Αναβίωση του πνεύματος ασφάλειας (Εθνικισμός) στην Ευρώπη!
    - Απώλεια "εσόδων" Τρίτων χωρών (Ασίας, Αφρικής) από το "ελεύθερο" εμπόριο (λαθραία, ναρκωτικά, trafficking...)
    - Τ΄απολεσθέντα "έσοδα" των Τρίτων χωρών θα παραμείνουν Ελλάδα και θα επενδυθούν στη χρηματοδότηση/εξοπλισμό των Σωμάτων Ασφαλείας!

    Μέθοδοι ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/3/20 16:53

    "Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκιάς επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό:

    «Ο Μητσοτάκης και να θέλει δεν μπορεί να κρατήσει τα σύνορα. Σύντομα ο αριθμός των μεταναστών στο Παζάρ Κουλέ θα φθάσει το εκατομμύριο. Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντέξει. Δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ. Ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός»."

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/854366_polemos-fthoras-apo-agkyra-mazeyoyme-1000000-allodapoys-stin

    ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ (ΑΠΑΝΤΗΣH ΣΕ STIRLITZ) ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, κτλπ), ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

    Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ/ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ!
    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!

    ReplyDelete
  4. Anonymous5/3/20 18:35

    ΣΧΕΤΙΚΑ


    Ν. Μηταράκης για παράνομη μετανάστευση: «Σκεφτόμαστε την λύση των ακατοίκητων βραχονησίδων» - Κάτι αλλάζει...

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/854409_n-mitarakis-feygoyn-apo-ta-nisia-osoi-den-ehoyn-parei-asylo-hthes

    ReplyDelete
  5. Anonymous5/3/20 23:39


    Τροπολογία: «Τέλος» οι παροχές σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση ασύλου

    https://www.liberal.gr/politics/tropologia-telos-oi-oikonomikes-paroches-se-osous-egkrithike-i-aitisi-asulou%C2%A0/290153

    ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....

    ReplyDelete