28/11/2019

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας

Σημαντική συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Ες Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.  Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες και 15 λεπτά και παρόντες ήταν επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα Πέμπτη η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Στο τραπέζι ο χάρτης της Μεσογείου», το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ Ερντογάν και Φαράζ ήταν η υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες. «Με τη συμφωνία η προσπάθεια της Ελλάδας να εισβάλλει στη Μεσόγειο θα πέσει στο κενό ενώ Τουρκία και Λιβύη θα αποκτήσουν θαλάσσιες αρμοδιότητες στην περιοχή νότια της Κρήτης και γύρω από την Κύπρο. Μετά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

https://www.ethnos.gr/kosmos/74538_i-anatoliki-mesogeios-sto-epikentro-tis-synantisis-erntogan-prothypoyrgoy-libyis

Την υπογραφή Μνημονίου για τις «θαλάσσιες δικαιοδοσίες» μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας ανακοίνωσε η Άγκυρα, μετά από μια μυστηριώδη και αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σαρράι με τον Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση που έγινε στο προεδρικό γραφείο στο Ντολμαμπαχτσέ διήρκεσε περισσότερες από δυο ώρες και έγινε κεκλεισμένων των θυρών ,όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι δυο άνδρες υπέγραψαν δύο μνημόνια κατανόησης, το ένα για την «Συνεργασία σε Ασφαλεια και Άμυνα» και το άλλο για τους «Περιορισμούς σε θαλάσσιες δικαιοδοσίες».

Αν και το δεύτερο MOU δεν είναι σαφές σε τι αναφέρεται, εικάζεται ότι αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλει η Τουρκία εδώ και μήνες για να επιτύχει έναντι κυρίως στρατιωτικών ανταλλαγμάτων να αποσπάσει τη στήριξη της προσωρινής Λιβυκής κυβέρνησης για να προωθήσει την πιο ακραία διεκδίκηση της εις βάρος της Ελλάδας, την «κατοχύρωση» δηλαδή θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης. Αυτή η διεκδίκηση φέρνει την τουρκική υφαλοκρηπίδα ακόμη και νότια της Ιεράπετρας εξαφανίζοντας όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και στηρίζεται στην εντελώς αυθαίρετη και παράνομη θέση ότι κανένα νησί δεν έχει δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες έξω από τα χωρικά ύδατα του (η Κρήτη δηλαδή δεν έχει παρά μόνο την θαλάσσια ζώνη των 6 ν.μ.).

Η πρώτη φορά που έγιναν γνωστές οι κρούσεις της Τουρκίας προς την Τρίπολη ήταν κατά την επίσκεψη του υπουργού άμυνας Ακάρ στην Λιβύη πριν ένα χρόνο, όπου κατόπιν είχε παρουσιάσει και τους γνωστούς χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας». Η Αθήνα είχε επιχειρήσει ορισμένες επαφές με τον υπουργό εξωτερικών της Λιβύης, αλλά φαίνεται ότι λόγω και των εκλογών είχαν ατονήσει οι επαφές αυτές. Πλέον, μετά και την υπογραφή του συγκεκριμένου MOU υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ζητηθούν άμεσα εξηγήσεις από το καθεστώς της Τρίπολης και να διαμηνυθεί και στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ, ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση για βοήθεια, διπλωματική, στρατιωτική, οικονομική προς την Λιβύη εάν δεν ανακληθεί κάθε απόφαση η συμφωνία η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εις βάρος της ομαλότητας στην Μεσόγειο, καθώς η σύμπραξη της Λιβύης στα σχέδια της Τουρκίας αποτελεί εχθρική ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας.

https://www.liberal.gr/diplomacy/tetelesmena-stin-mesogeio-epicheirei-i-agkura-me-dekaniki-tin-libui/276100

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η Αίγυπτος καταδικάζει την υπογραφή δύο μνημονίων (MoU) από τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και της Λιβύης σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και την ασφάλεια

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ, ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΟΖ. ΓΡΑΦΩ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΗΠΑ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ. ΕΚΤΙΜΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΤΟΚΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

ΑΡΩΓΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟ, ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΧΑΦΤΑΡ. ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΒΥΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΤΑΙΤΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΕΑΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ Η ΑΟΖ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΙΓΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΣΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥΣ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΟΧΛΗΣΕΩΝ (ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ) ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΑΓΙΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΙΑ ΤΟΥ '90. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΜΦΟΒΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΦΕΤΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,  ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ (ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ)  ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 2020. ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ 2021 ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΗ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΧΩΡΟ. 

9 comments :

  1. https://www.defence-point.gr/news/idoy-ti-tha-kaname-me-tin-quot-diethnos-anagnorismeni-quot-livyi-an-eichame-diaforetiki-ethniki-axioprepeia

    ReplyDelete
  2. Κουρήτη κάποτε ειχες γράψει ότι η Κρήτη μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα, αλλά η υπόλοιπη Ελλάδα χωρίς την Κρήτη δεν είναι γεωστρατηγικά σημαντική;

    ReplyDelete
  3. 29/11/19 17:26

    ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ
    - ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. (ΚΡΗΤΗ, ΚΥΘΗΡΑ, ΚΑΣΟΣ) . Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΚΑΙ ΣΟΥΕΖ.
    - Η ΚΡΗΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ. ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ, (ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ) ή ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ (ΕΒΡΑΙΟΙ). ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ "ΟΧΥΡΟ" ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.
    - ΑΝ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ (ΕΒΡΑΙΟΙ). ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ.
    - ΟΙ ΗΠΑ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΔΛΔ ΑΝ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ.

    ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΑΝΟΗΤΩΣ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕ ΠΡΟΚΕΧΩΡΥΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΙ ΟΧΥΡΟ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΞΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΒΑΡΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ. ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΜΠΑΡ, ΚΟΙΤΩΝΕΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ "ΣΤΡΑΤΑ".

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΟΗΤΩΣ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΟΥ ..ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ. ΟΜΟΙΩΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΠΛΟ ΝΗΣΙ.

    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΦΑΓΑ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΩ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΞΕΡΕΙΣ Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΚΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΠΟ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΝ Ο ΜΗ ΓΕΝΕΙΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

    ReplyDelete
  4. ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
    https://slpress.gr/ethnika/ti-kryvoyn-oi-diloseis-gia-synekmetalleysi-to-doro-tis-athinas-kai-i-quot-galazia-patrida-quot/

    |||

    ReplyDelete
  5. 29/11/19 19:47

    ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΚΡΗΤΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ/ΠΙΕΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΛΛΩΒΗΤΗ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.

    ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΠΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ/ΑΟΖ ΒΑΖΩ ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΟΖ. ΠΑΚΕΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΙ (ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ, ΜΟΙΡΑΣΕΙ/ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΕΙ ΟΥΔΕΙΣ. ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

    ReplyDelete
  6. Τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το μνημόνιο της χώρας του με την Τουρκία. Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον πρέσβη να παρουσιάσει άμεσα τη συμφωνία της Λιβύης με την Τουρκία, σε διαφορετική περίπτωση θα απελαθεί από την Ελλάδα, αφού θα θεωρηθεί persona non grata.

    Η κυβέρνηση έχει προβεί σε σειρά κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο που περιλαμβάνει τόσο επικοινωνίες του πρωθυπουργού, όσο και δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό:

    -Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα τόσο στον Ιταλό Πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη στις 26/11, όσο και κατά τη σημερινή τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρόεδρο τη Γαλλίας, Ε. Μακρόν.
    -Ο Υπουργος Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα στο Υπουργείο Εξωτερικών (27/11) προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Αντίστοιχα, εκκλήθη στο ΥΠΕΞ και ο Λίβυος Πρέσβυς (28/11), από τον οποίο ζητήθηκε να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του MoU άμεσα, ειδάλλως θα ληφθεί απόφαση απέλασής του.
    -Υπήρξε δημόσια αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών.
    -Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα. Παράλληλα η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ ενημέρωσε άμεσα την Ε.Επιτροπή και συγκεκριμένα την ΥΕ/ΑΕ κα Μογκερίνι για την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας το έθεσε σήμερα και στο πλαίσιο του Coreper. Κατόπιν ενεργειών μας, έχει δρομολογηθεί η διενέργεια διαβημάτων της ΕΕ, τόσο σε Τρίπολη όσο και σε Άγκυρα.
    -Την επόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.
    -Πρόκειται να προσκληθεί στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον Στρατηγό Χαφτάρ.

    ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

    ReplyDelete
  7. Χωρίς αντίκρυσμα τα Μνημόνια μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης
    https://www.ptisidiastima.com/fake-agreement-turkey-and-tripoli-gov/

    ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ

    |||

    ReplyDelete
  8. Anonymous1/12/19 11:16

    Έντεκα λόγοι για τους οποίους η Τουρκία προχώρησε σε αυτή την κίνηση και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

    1. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση της Λιβύης ζητά περαιτέρω de factο νομιμοποίηση και στρατιωτική στήριξη.
    2. Η Τουρκία έχει φέρει έναν ανατολικό της σύμμαχο στην ανατολική Μεσόγειο, το Πακιστάν.
    3. Στη Λιβύη έχει κάνει διείσδυση και η Ρωσία. Επομένως η Τουρκία νομιμοποιεί πολιτικά τις ενέργειές της δρώντας στα πλαίσια των ρωσικών συμφερόντων που ικανοποιούνται με την εγκατάσταση της Μόσχας στα θερμά ύδατα.
    4. Το προσφυγικό ζήτημα είναι ξανά το μείζον ζήτημα στην Ε.Ε και η Τουρκία έχει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της.
    5. ΗΠΑ και Ισραήλ βυθίζονται σε πολιτική κρίση και αυτή η περίσταση βολεύει την Τουρκία. Για άλλη μια φορά η Τουρκία πλαισιώνει με ″πρώτο χτύπημα″ τον ανταγωνισμό, θέτοντας μια απειλή την οποία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει σαν αντάλλαγμα στο άμεσο μέλλον. Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας σειράς προβλημάτων που δεν επιλύονται το κάθε ένα ξεχωριστά, επιδιώκοντας συνολική λύση-πακέτο για Κυπριακό, Αιγαίο, Κρητικό.
    6. Η συμφωνία αυτή -έχει τον χαρακτήρα Μνημονίου και άρα δεν είναι δεσμευτικό αυτή τη στιγμή- δίδεται με σκοπό να μεγιστοποιήσει η Άγκυρα τη διαπραγματευτική της θέση στο Κυπριακό και στο ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
    7. Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και ο προκαταβολικός κατευνασμός της Γερμανίας η οποία ζήτησε να γίνουν τα πάντα για να μείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, ευνοεί την Τουρκία.
    8. Το ζήτημα αυτό θα το χρησιμοποιήσει η Άγκυρα και για την αναζωπύρωση του ζητήματος των S-400 που μετά τη δοκιμή τους σε τουρκικό έδαφος, κάνει τις ΗΠΑ να αντιδρούν.
    9. Ακολουθώντας την πάγια τακτική της, η Τουρκία δοκιμάζει αντανακλαστικά συμμαχιών της ανατολικής Μεσογείου σαν αυτής μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.
    10. Μεγάλα εμπόδια αυτής της κίνησης είναι: Η έλλειψη νομιμοποιητικών ερεισμάτων και η ταχύτατη αντίδραση της Αιγύπτου, πιθανή κατάρρευση της οποίας (λόγω Μουσουλμανικής Αδελφότητας) θα προκαλέσει χάος σε μια αχανή περιοχή.
    11. Η συζήτηση για κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης αλλά και η παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία που έγινε χωρίς δυτικές αντιδράσεις, αποθρασύνουν περισσότερο την Τουρκία καθιστώντας την έναν διεθνή ταραξία τον οποίον πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως Ελληνισμός με κάθε τρόπο που συνάδει με το δικαίωμα που παρέχει το Διεθνές Δίκαιο αναφορικά με την προάσπιση των συμφερόντων μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

    Η αρχή της αναλογικότητας επιτρέπει επίσης να υιοθετήσουμε αντίμετρα εναντίον κάθε τουρκικής κίνησης που επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία.

    ReplyDelete
  9. Anonymous1/12/19 11:51

    Η σημερινή μέρα είναι μαύρη για την Ελλάδα. Αν και προειδοποιήσαμε με κάθε τρόπο και μέσον και την προηγούμενη και την παρούσα κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αποτρέψει μια εξέλιξη που σταδιακά είναι πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε μια εθνική καταστροφή.
    Αυτή τη στιγμή, αντί να κάνουν ανόητες, βλακώδεις και εξοργιστικές δηλώσεις οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι πολιτικοί, καλό είναι να σωπάσουν και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί, που οδήγησαν την Ελλάδα σε μια οδυνηρή ήττα απέναντι σε μια κυβέρνηση που στην ουσία δεν υφίσταται, αφού δεν ελέγχει παρά μόνο το 10-15% του εδάφους της Λιβύης.
    Αρκεί να σκεφθούν το εξής: Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι το παιχνίδι τώρα αρχίζει.
    Που σημαίνει ότι μας περιμένουν κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.
    Καλό είναι λοιπόν να συμμαζευτούν εκεί στην κυβέρνηση και στο κράτος, να μαζέψουν τους διάφορους "λαγούς" που βγάζουν για να μας κάνουν να συνηθίσουμε τα περί συνεκμετάλλευσης και μιλώ για τους συμβούλους εθνικής (αν)ασφάλειας και τα διάφορα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και του ακαδημαϊκού χώρου, που στην ουσία μας ζητούν να σκύψουμε το κεφάλι στις απαιτήσεις της Τουρκίας, να παραδώσουμε το Αιγαίο και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μουσουλμανικό βιλαέτι της νεο-οθωμανίας του Ερντογάν.
    Και μην νομίζετε ότι δεν καταλάβαμε τι έγινε με τη νησίδα Λεβίθα...
    Επιτέλους συμμαζευτείτε.
    Ξεπουλήσατε τη Μακεδονία, τώρα ξεπουλάτε και το Αιγαίο και αυτό δεν θα περάσει έτσι.
    Ο Λαός δεν θα το αφήσει ατιμώρητο ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    Σάββας Καλεντερίδης
    https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/11/blog-post_739.html

    ReplyDelete