03/10/2019

Εταιρείες παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού δέχονται επιθέσεις από hackers

Οι εταιρείες Rheinmetall AG και Defence Construction Canada (DCC) δέχτηκαν επιθέσεις από hackers, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στα συστήματα πληροφορικής.
  • Η Rheinmetall AG εδρεύει στη Γερμανία και είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων σε όλο τον κόσμο. Έχει δύο θυγατρικές, τις Rheinmetall Defence και Rheinmetall Automotive. «Το εργατικό δυναμικό του ομίλου περιλαμβάνει 23.000 εργαζόμενους και πέρυσι κατάφερε να κάνει πωλήσεις ύψους $ 6.9 δισεκατομμυρίων», ανέφερε ένα δελτίο τύπου. 
  • Η Defence Construction Canada (DCC) παρέχει έργα υποδομής και περιβάλλοντος για τις αμυντικές απαιτήσεις του Καναδά. Ασχολείται με τη «σύναψη συμβολαίων, τη διαχείριση συμβάσεων κατασκευής και συναφών υπηρεσιών υποδομής».
Σύμφωνα με την Rheinmetall AG, τα IT συστήματα των εργοστασίων της Rheinmetall Automotive στη Βραζιλία, το Μεξικό και τις Η.Π.Α. δέχτηκαν επιθέσεις από hackers στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, αργά το βράδυ. Οι επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη διαταραχή των διαδικασιών παραγωγής στα εργοστάσια αυτά εδώ και αρκετές ημέρες. Η Rheinmetall AG δήλωσε ότι έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι οι IT υποδομές άλλων εργοστασίων της δεν έχουν επηρεαστεί. Είπε ακόμα ότι κάνει ότι μπορεί ώστε να αντιμετωπίσει το ζήτημα όσο το δυνατό πιο σύντομα και να προστατεύσει τους πελάτες της. Η εταιρεία προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες της χωρίς καθυστερήσεις, ωστόσο οι επιθέσεις μπορούν να διακόψουν τη διαδικασία παραγωγής από δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Η Rheinmetall AG δήλωσε ότι αυτές οι επιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν απώλειες ύψους 3-4 εκατομμυρίων ευρώ την εβδομάδα.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, hackers επιτέθηκαν και στα συστήματα της Defence Construction Canada (DCC). Οι επιθέσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα, που επηρεάζουν την εταιρεία μέχρι και σήμερα. Το περιστατικό ασφαλείας συνέβη την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη διευθύντρια επικοινωνιών της DCC, Stephanie Ryan. Η Defence Construction Canada προσπαθεί να αποκαταστήσει τα συστήματά της, μετά από μια έρευνα που έκανε σχετικά με τις αιτίες και τις επιπτώσεις της επίθεσης. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι δραστηριότητές της συνεχίζονται κανονικά και ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται χωρίς καθυστερήσεις. Οι εταιρείες δεν έχουν αναφέρει ακόμα πληροφορίες σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποίησαν οι hackers για να επιτεθούν.

Πολλές εταιρείες πέφτουν θύμα επίθεσης. Συνήθως, οι hackers χρησιμοποιούν ransomware ή cryptominers για να στοχεύσουν τα συστήματα των εταιρειών.Για παράδειγμα, η Norsk Hydro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλουμινίου δέχτηκε ransomware επίθεση με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής.Η εταιρεία Altran Technologies δέχτηκε, επίσης, επίθεση από το ransomware LockerGoga. Η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει το δίκτυό της για να προστατεύσει τα δεδομένα της επιχείρησης και των πελατών της.

https://www.secnews.gr/198932/epitheseis-hackers-amyna/

No comments :

Post a Comment