31/10/2019

Η.Π.Α: Η Πολεμική Αεροπορία αντικατέστησε τις δισκέτες (floppy disks) των 8”

Αντικαταστάθηκαν τον Ιούνιο από ψηφιακούς σκληρούς δίσκους SSD. Οι δισκέτες είχαν εισαχθεί σε υπηρεσία κατά την προεδρία Φορντ, αντικαθιστώντας τις διάτρητες κάρτες. Κάθε δισκέτα, με μέγεθος ενός χαρτιού γραφομηχανής, μπορούσε να κρατήσει ίση πληροφορία με 3.000 διάτρητες κάρτες. Σκοπός των δισκετών ήταν να βοηθήσουν στην αποστολή κωδικοποιημένων μηνυμάτων σε έκτακτες καταστάσεις στις κατά τόπους στρατηγικές δυνάμεις στα πεδία των συγκρούσεων. Τα μηνύματα αναμεταδίδονταν μέσω των ειδικών αεροσκαφών E-6 Mercury.

Το προσωπικό θεωρούσε τις δισκέτες ιδιαίτερα αξιόπιστες και το απαρχαιωμένο σύστημα αδύνατο να πέσει θύμα επίδοξων χάκερς. Βέβαια, η υποστήριξή του δεν ήταν εύκολη, μιας και γίνεται ιδιαίτερα από άτομα που δεν έζησαν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Κάθε επισκευή έπαιρνε πολύ περισσότερο χρόνο, αφού λόγω της κατασκευής έπρεπε να επιδιορθωθεί με σχολαστικό ρυθμό, πολλές φορές εξαντλητικό, σε αντίθεση με τα σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο, η Αμερικανική Αεροπορία προσλάμβανε άτομα από την ελεύθερη αγορά και περιότιζε τον ρόλο της στον έλεγχο των συστημάτων και τη διάγνωση των βλαβών.

Το λογισμικό πάντως του SACCS, όπως λέγεται το σύστημα, καταβάλλεται προσπάθεια να ανανεώνεται τακτικά, αλλά η αντικατάσταση με νεότερο σύστημα δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα.

https://www.ptisidiastima.com/usaf-replaced-finally-floppy-disks-with-ssd/

No comments :

Post a Comment