03/10/2019

Climate Intelligence Foundation: "There is no climate emergency"

Ομάδα 500 διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο με επικεφαλής τον συνιδρυτή του CLINTEL (Climate Intelligence Foundation, ιδρύθηκε πρόσφατα στην Ολλανδία) Guus Berkhout, απέστειλε επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με την οποία του δηλώνουν ότι η «ακολουθούμενη κλιματική πολιτική άσκοπα και θανάσιμα υπονομεύει το οικονομικό σύστημα και θέτει σε κίνδυνο ζωές στερώντας τους την πρόσβαση σε φτηνή ηλεκτρική ενέργεια»… «Σας καλούμε να ακολουθήσετε πολιτική για το κλίμα βασισμένη σε βάσιμες επιστημονικές, ρεαλιστικές οικονομικές παραμέτρους και στην ανησυχία για εκείνους που πλήττονται από δαπανηρές αλλά περιττές προσπάθειες μετριασμού», αναφέρουν.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κλιματικός συναγερμός. Το κλίμα της Γης άλλαξε πολλές φορές στην ιστορία του πλανήτη. Η τελευταία εποχή των παγετώνων κράτησε μέχρι το 1850, αναφέρουν. Κατά συνέπεια μια θερμή περίοδος δεν αποτελεί έκπληξη. Αναφέρουν επίσης ότι η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι μικρότερη από ότι υποστηρίζεται και όλα έχουν βασιστεί σε λανθασμένα μοντέλα υπολογισμών, προσθέτοντας πως υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα. Αναφέρουν επίσης ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί την τροφή των φυτών και πως η άνοδος της θερμοκρασίας δεν συνδέεται με τις φυσικές καταστροφές. Καταλήγουν δε λέγοντας πως η πολιτική για το κλίμα πρέπει να σεβαστεί την οικονομική και επιστημονική πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Κλίμα που εστάλη στον γ.γ. του ΟΗΕ υπογράφεται από 14 χώρες. Η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στο Όσλο στις 18 Οκτωβρίου.

https://clintel.nl/prominent-scientists-warn-un-secretary-general-guterres/
ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment