21/10/2019

Ν.Ζηλανδία: Από το Νοέμβριο, όλο το προσωπικό του Π.Ν θα μπορεί να φοράει μακιγιάζ, βερνίκι νυχιών, αρώματα, δαχτυλίδια και βαφές μαλλιών.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, δίνοντας σε όλο το προσωπικό του Ναυτικού το δικαίωμα να φορούν μακιγιάζ, απαλό βερνίκι νυχιών, ψεύτικες βλεφαρίδες και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια φυσικού χρώματος. Θα τους επιτραπεί επίσης να φορούν αρώματα ή κολόνιες, δακτυλίδια και να χρησιμοποιούν φυσικές βαφές μαλλιών. Ωστόσο, piercing, τα «υπερβολικά χτενίσματα» όπως οι μοϊκάνες και τα αξεσουάρ για τα μαλλιά εξακολουθούν να απαγορεύονται. Οι νέες αλλαγές θα προκύψουν όταν το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας – (RNZN) θα ενημερώσει τις οδηγίες περιποίησης και εμφάνισης για να καταστήσει τον κλάδο πιο ανεκτικό στις νέες τάσεις. «Αυτές οι τροποποιήσεις πρέπει να αντικατοπτρίζουν ότι το RNZN δεν κάνει διάκριση μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στελεχών όσον αφορά την προσωπική τους περιποίηση και εμφάνιση», επιβεβαίωσε στο Newshub ο αρχηγός του Ναυτικού Ντέιβιντ Πρόκτορ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.


Ο Πρόκτορ δήλωσε ότι το Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας επικεντρώνεται στην καθαριότητα και την στρατιωτική εικόνα του προσωπικού, καθώς όπως σημείωσε, τα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί για να αποδείξουν μια ανεκτική αλλά και να διατηρήσουν μία επαγγελματική στρατιωτική εικόνα. «Οι αλλαγές αυτές αντικατοπτρίζουν ότι η ποικιλομορφία και η ένταξη είναι κρίσιμες για την επιτυχία μας ως οργανισμό, όπως και οι μοναδικές παραδόσεις και τα χαρακτηριστικά του RNZN. Το RNZN είναι μια σύγχρονη και επαγγελματική οργάνωση που αγκαλιάζει την ατομικότητα και την προσωπικότητα. Ωστόσο, είμαστε στρατιωτική οργάνωση και με αυτό έρχονται ορισμένες προσδοκίες για το προσωπικό μας όσον αφορά την ενδυμασία και την εμφάνιση»

https://www.defence-point.gr/news/makigiaz-pseytikes-vlefarides-oi-andres-toy-naytikoy-tis-neas-zilandias

No comments :

Post a Comment