14/10/2019

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζει την Τουρκία που τελεί υπό την απειλή τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμαχία πρέπει να κάνει μια επιλογή μεταξύ της Άγκυρας και των Τρομοκρατών. Ο Τούρκος ηγέτης υπενθύμισε το 5ο άρθρο του Χάρτη του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την ανταπόκριση όλων των μελών της Συμμαχίας σε μια επίθεση εναντίον ενός από τα μέλη. «Απειλούμαστε από μια τρομοκρατική οργάνωση και σύμφωνα με το άρθρο 5, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι μαζί μας, είστε μαζί μας ή είστε με τους τρομοκράτες, δεν δίνουν μια σαφή απάντηση», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στην περίπτωση αυτή το άρθρο αυτό είναι παθητικό και σημείωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με τους οποίους είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, «βρίσκονται υπό σοβαρή πίεση παραπληροφόρησης», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.
Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ή ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 12 Ν.Μ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, (Ι.Κ, DAES, "ΧΑΛΙΦΑΤΟ"), ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

No comments :

Post a Comment