10/10/2019

Ρώσος αναλυτής: “Οι Κούρδοι δεν θα παραδοθούν στους Τούρκους, αλλά πιθανότατα θα συντριβούν. Μετά, θα ξεκινήσει ανταρτοπόλεμος”

Δήλωσε ο Σεμίον Μπαγκντασάροφ, διευθυντής του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας. στην εφημερίδα VZGLYAD. Μιλώντας για μια κατά προσέγγιση πρόβλεψη για την εξέλιξη της κατάστασης, ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα χρησιμοποιήσουν ενεργά την αεροπορία, η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει μέχρι 70-80 χιλιάδες ανθρώπους και μέχρι 200-300 τεθωρακισμένα. Επιπλέον, 15-20 χιλιάδες μαχητές από διάφορες ριζοσπαστικές συριακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στον οποίο βρίσκονται μαχητές της Jebhat al-Nusra.

“Ο κύριος στόχος της τουρκικής επιχείρησης είναι να καταλάβει ένα σημαντικό μέρος της επικράτειας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για να νικήσει τις μονάδες αυτοάμυνας των Κούρδων. Δεν γίνεται ούτε συζήτηση για την υποτιθέμενη ζώνη ασφάλειας για την οποία μιλάει ο πονηρός Ερντογάν. Οι Αμερικανοί έδωσαν στους Τούρκους το πράσινο φως. Επίκεινται σφοδρές μάχες, αλλά η Τουρκία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Έχει έναν από τους δέκα ισχυρότερους στον κόσμο. Οι Κούρδοι, φυσικά, δεν θα παραδοθούν, αλλά πιθανότατα θα νικηθούν, μετά θα ξεκινήσει ανταρτοπόλεμος. Οι Κούρδοι έχουν μια αδυναμία. Μέρος των μονάδων τους, έως και 30%, είναι Άραβες. Και οι Τούρκοι επιτίθενται ακριβώς εκεί όπου ζουν οι Άραβες. Για παράδειγμα, το Et Tell Al Abyad. Αν πάρουν το Et Tell Al Abyad, καταστρέφοντας έτσι το Zaefratiye, θα έχουν πρόσβαση στο διοικητικό κέντρο της Ράκκα. Ένα άλλο πρόβλημα για τους Κούρδους είναι η τουρκική αεροπορία. Δεν έχουν μέσα άμυνας. Υπάρχουν ξεπερασμένα συστήματα αεράμυνας, (πύραυλοι εδάφους-αέρος) που δεν είναι αποτελεσματικά κατά της σύγχρονης αεροπορίας. Και η αεροπορία σε αυτή την περίπτωση είναι το παν”.

https://vz.ru/
https://www.defence-point.gr/news/rosos-analytis-pame-se-diarki-antartopolemo-sti-voreia-syria-otan-oi-koyrdoi-ittithoyn

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: 
- ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ. ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙ ΣΗΜΕΙΟΥ.
- ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΩΣ ΕΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.
- ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ  ΠΩΣ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ  ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ.  ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΑΝ ΧΑΣΟΥΝ.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ). ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΣΑΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΥΟΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ ΤΟ ΟΛΟΝ ΘΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΑΠΟ Ε.Ε (ή ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) Η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΘΙΚΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

No comments :

Post a Comment