07/10/2019

Τα 11 στρατόπεδα που θα μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω. 
 
Τουλάχιστον 11 είναι τα υποψήφια κενά ή ανενεργά στρατόπεδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, εκ των οποίων τα δύο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.
  • Πυροβολικού – Θήβα
  • Μηχανικού – Ναύπλιο
  • 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
  • 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
  • 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
  • 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
  • Υγειονομικού – Αρτα
  • Εφοδιασμού – Μεταφορών – Σπάρτη
  • 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
  • Υλικού Πολέμου – Λαμία
  • Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη
Από αυτά τις περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξουν άμεσα συγκεντρώνουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου. Αν κριθεί απαραίτητο θα μετατραπούν και άλλα στρατόπεδα σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα
 

3 comments :

  1. Anonymous8/10/19 14:45

    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε:
    https://1.bp.blogspot.com/-tNHSDF2XEaE/XZw_-nyTcgI/AAAAAAAA9MU/7EHgh5v6NykdCGyFP0yL-EufesUOAfFqACLcBGAsYHQ/s1600/ellas%2Bhotspot.jpg
    A.A.

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/10/19 17:50

    Η σύμβαση αφορά “στην παροχή πλήρους διατροφής(πρωινό-γεύμα-δείπνο)ν 13.060 ατόμων με δυνατότητα επέκτασης των τροφοδοτούμενων ατόμων έως 14.000 εάν απαιτηθεί” για διάστημα 7 ημερών(8 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου) αντί του ποσού των 499.234,50 ευρώ. Η διαδικασία σύναψης της σύμβασης διενεργήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς την προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, “λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης”.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σύμβαση, το πρωινό του γενικού συσσιτίου περιλαμβάνει κρουασάν με σοκολάτα και γάλα ή τσάι. Κατά την τρέχουσα εβδομάδα στους μετανάστες και πρόσφυγες της Μόριας θα σερβιριστούν 3 γεύματα κρέατος(λουκάνικο μοσχαρίσιο, μπιφτέκια και κοτόπουλο συνοδευόμενα με ρύζι), 3 γεύματα με όσπρια(φακόρυζο και φασολάδα συνοδευόμενα με ελιές) και 1 γεύμα λαδερά(αρακάς με πατάτες). Οσον αφορά στο δείπνο, προβλέπεται συνδυασμός βραστού αυγού με ντάκο, ελιές και αγγούρι κατά περίπτωση. Το γεύμα και το δείπνο συνοδεύεται από αραβική πίτα ενώ στο συσσίτιο περιλαμβάνονται και 2,5λίτρα νερού εμφιαλωμένου ανά άτομα για την κάλυψη της ημερήσιας ανάγκης.

    Ειδικό μενού υπάρχει για βρέφη (0-6 μηνών και 6-12 μηνών), έγκυες και θηλάζουσες καθώς και διαβητικούς

    https://www.stoxos.gr/2019/10/13000_8.html

    ReplyDelete
  3. Anonymous8/10/19 17:57

    Πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια,θα παραχωρηθεί με σκοπό την στέγαση μεταναστών και προσφύγων, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας της κυβέρνησης να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Β.Αιγαίου, τα οποία ασφυκτιούν. Η παραχώρηση της εν λόγω πτέρυγας, έγινε μετά τη σχετική «πρόσκληση ενδιαφέροντος» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Για να φτάσει να μπορέσει να τους φιλοξενήσει βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το συνολικό κόστος μετατροπής και αναβάθμισης του κτιρίου ανέρχεται σε 1 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Παράλληλα οι εργαζόμενοι αντιδρούν διαμηνύοντας πως «η πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμιγκ, είναι Νοσοκομείο. Κάθε άλλη χρήση της είναι προσχηματική. Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει»

    Μέρος της έκτασης στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, έχει άμεση πρόσβαση σε κατοικίες και σχολεία. Σύμφωνα με το σκεπτικό που επικρατεί, τα…παιδιά που θα φιλοξενηθούν στην εν λόγω πτέρυγα θα ενσωματωθούν στα σχολεία της περιοχής, πράγμα που έχει ανησυχήσει και ταυτόχρονα κινητοποιήσει τους γονείς αλλά και εν γένει τους κατοίκους της ήσυχης αυτής περιοχής.

    Σημείωση: Θα είναι παιδιά ή ενήλικοι που παριστάνουν τους ανήλικους;

    Η Δήμητρα Κεχαγιά, δήμαρχος Πεντέλης, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναφέρει ότι «η πραξικοπηματική απόφαση παραχώρησης χώρου στο Φλέμινγκ για την εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών βρίσκει σφόδρα αντίθετη την κοινωνία και τη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης. Χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, χωρίς καμία συνεννόηση με τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και με πλήρη προχειρότητα προσπαθούν να επιβάλουν μια λύση που είναι βέβαιο από τώρα ότι θα αποτύχει».

    «Ρητά ξεκαθάρισα από χθες εγγράφως στον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, που επί μέρες δεν βγαίνει στο τηλέφωνο για να με ενημερώσει θεσμικά ως οφείλει για τις προθέσεις του, ότι δεν θα αφήσουμε να μεταφερθούν μετανάστες στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να μην ενημερώνει την διοίκηση και να ενημερωνόμαστε μέσα από δημοσιεύματα. Διαβεβαιώ τους συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι προχειρότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν καταλαβαίνω ποιοι «αρμόδιοι» του Υπουργείου επέλεξαν μέσα σε κατοικημένη περιοχή να φέρουν μετανάστες τους οποίους αποκαλούν ανήλικους, ενώ οι ίδιοι ξέρουν ότι θα είναι ηλικίες 16 – 20 ετών», σημειώνει η δήμαρχος Πεντέλης σε ανάρτησή της στο facebook

    https://www.stoxos.gr/2019/10/blog-post_555.html

    ReplyDelete