25/09/2019

DARPA: Γονιδιακές έρευνες για την προστασία των στρατιωτών

Τη Δευτέρα, ο διευθυντής της DARPA Στίβεν Γουόκερ αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του ασχολείται με γονιαδιακές έρευνες για λόγους προστασίας των στρατιωτών.  

«Για να προστατεύσεις έναν στρατιώτη στο πεδίο της μάχης από χημικά και βιολογικά όπλα μέσω του ελέγχου των γονιδίων – κάνοντας το γονίδιο να παράγει πρωτεΐνες που θα μπορούν αυτόματα να προστατεύσουν τον στρατιώτη από μέσα προς τα έξω» εξήγησε ο Γουόκερ σε ομιλία του στο Κέντρο Στρατηγικής και Διεθνών Σπουδών. Ο διευθυντής αναγνώρισε ότι η ιδέα ίσως ακούγεται παράξενη, ωστόσο, επέμεινε ότι η γονιδιακή επεξεργασία θα μπορούσε αρχικά να εστιάσει στην προστασία των στρατιωτών παρά στην προσπάθεια ενίσχυσής τους, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια.

Αν η έρευνα φέρει αποτελέσματα, η DARPA πιστεύει ότι η δυνατότητα επεξεργασίας των γονιδίων των στρατιωτών θα αποδειχθεί χρήσιμη στο να δώσει στον αμερικανικό στρατό μία εναλλακτική των εμβολίων. «Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις αρκετά εμβόλια ή αντιικά για να προστατεύσεις τον πληθυσμό από αυτό στο μέλλον. Όλα είναι στο στάδιο της έρευνας για την ώρα – δεν έχουμε τη δυνατότητα ακόμα. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που θέλεις το σώμα σου να είναι στην πραγματικότητα το εργοστάσιο παραγωγής αντιδότου, αν είναι δυνατόν».

Η απομάκρυνση των τροποποιημένων γονιδίων ή της «γενετικής αποκατάστασης» θα είναι επίσης αναγκαία.  «Όλες αυτές οι τεχνολογίες, έχουν διπλή χρήση. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για καλό και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για κακό. Η DARPA είναι για καλή χρήση, για την προστασία των στρατιωτών μας» ισχυρίστηκε επίσης ο  Στίβεν Γουόκερ

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment