13/09/2019

"...οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα από cybersecurity"

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του κυβερνοχώρου που συμμετείχαν στη φετινή διάσκεψη Black Hat στο Λας Βέγκας, συμφώνησε ότι οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να επεξεργάζονται αποτελεσματικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας για το διαδίκτυο. Ενώ το 80 τοις εκατό των επαγγελματιών ασφαλείας συμφωνούν ότι απαιτείται περισσότερη νομοθεσία για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά για τα κοινωνικά μέσα που αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα, δεν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί καταλαβαίνουν ικανοποιητικά τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ώστε να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές ρυθμίσεις ασφάλειας. Συγκεκριμένα, το 93 τοις εκατό των επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας δεν εμπιστεύονται τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για την προστασία των προσωπικών στοιχείων τους, το 82 τοις εκατό δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την προστασία των προσωπικών στοιχείων τους και το 80 τοις εκατό λένε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν καταλαβαίνουν καλά τους ψηφιακούς κινδύνους.

https://www.secnews.gr/189020/asfaleias-politikoi-cybersecurity/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ* ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ "I.T" , (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ή ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ. ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ Σ.Α.
ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΑ.

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΟΓΩ "ΑΓΑΠΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΑΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΟΡΥΦΕΣ.

1 comment :

  1. Anonymous13/9/19 14:08

    Κουρήτη υπάρχει λόγος που είναι άσχετοι όλοι αυτοί που περιγράφεις. Όσο θέλει ένας χάκερ να μπει στον υπολογιστή του μανάβικου της γειτονιάς σου άλλο τόσο ενδιαφέρων έχει για ξένες μυστικές υπηρεσίες και λοιπούς το να χακάρουν τους υπολογιστές -ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος- του παραλίγο μπουρδέλου που ζούμε. Τι να κλέψουν δλδ, ότι γίνεται σε σχέση με την εξωτερική πολιτική είναι κατευθυνόμενο από αυτούς που θα είχαν ενδιαφέρον να σε χακάρουν αν ήσουν έθνος!


    12G

    ReplyDelete