20/09/2019

Εθνικός στόχος η μείωση των καπνιστών

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΙΟΤΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
  • Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
  • ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ
  • Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ
  • Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΗΞΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
  • Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ
  • Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ. 
  • Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ 
  • Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ
  • Η ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  • Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ...
Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΩΔΗ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ (ΤΟΠΙΚΩΣ ή/και ΔΙΕΘΝΩΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ;
  • ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΡΗΞΙΜΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ "ΠΡΗΧΤΕΣ" ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.
ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ;
  • Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ (ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΗΧΤΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ή ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ.  
ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΙοΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ή ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;
  • ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ;  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ (10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ) ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ;
  • ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΕΣΟΔΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ   ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΗΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "10", ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ "5" ή "7". ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ (ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ) ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΚΑΝ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ , ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ;
  • ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ. ΗΔΗ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ. ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 60%+. ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ 4 ευρω. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ. Ο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΣΤΑ 1,5-2ευρώ. ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΥΛΑ ΣΤΑ 3-3,5. ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 10 ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.

Συνάντηση προετοιμασίας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, η αυστηρή και καθολική εφαρμογή ενός σύγχρονου, σαφούς και πλήρους νόμου κατά του καπνίσματος, καθώς και η προσπάθεια μείωσης των καπνιστών συνολικά που αποτελεί εθνικό στόχο για την κυβέρνηση. Όπως αποδεικνύουν, άλλωστε, οι έρευνες, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την αποδοχή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Παράλληλα αξιολογήθηκε η πορεία της μεγάλης καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο Επικεφαλής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης*.

https://www.liberal.gr/politics/sunantisi-proetoimasias-sto-maximou-enopsei-plirous-efarmogis-tou-antikapnistikou-nomou/267362

* ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΗΧΤΗΣ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ. 

No comments :

Post a Comment