25/09/2019

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε: Πάνω από 800 νέοι «πρόσφυγες» στα νησιά σε 48 ώρες

Το σχέδιο των ασφαλών συνόρων της ΝΔ παίρνει σάρκαι και οστά καια αποδίδει καρπούς...

Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, καταγράφηκαν 360 νέοι «πρόσφυγες» από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Από αυτούς, οι 62 έφτασαν τα χαράματα στη Λήμνο και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στη Χίο έφτασαν ανενόχλητοι άλλοι 109 «πρόσφυγες» και στη Σάμο 16. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 347 άτομα είχαν περάσει τη Δευτέρα στη Λέσβο (147), τη Χίο (75) και τη Σάμο (116).

Επιπλέον, 150 «πρόσφυγες» μετακινήθηκαν την Τρίτη από τη Σύμη με προορισμό τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Κω και τη Λέρο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί κι άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το πρωί της Τρίτης έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα σε όλη την επικράτεια για να μην μείνει κανείς Έλληνας παραπονεμένος. Και για σήμερα προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 «προσφύγων» από τη Χίο και τη Λέσβο προς τον Πειραιά.

Και η ζωή συνεχίζεται στην πολυφυλετική Ελλάδα...
https://www.elkosmos.gr/anoixame-sas-perimenoyme-pano-8/

No comments :

Post a Comment