01/08/2019

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος. Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ)

Με τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου έληξε η θητεία στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή για τις υπηρεσίες του και για την επίσημη ενημέρωση που είχε και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Συνίσταται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού την οποία αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί η θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επελέγη γι’ αυτή την κρίσιμη θέση ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Η κυβέρνηση προχωρά στον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ με στόχο να αντιμετωπίσει παραδοσιακές απειλές, αλλά και νέους κινδύνους, όπως ο κυβερνοπόλεμος, αλλά και η διασύνδεση τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων. Πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, που τυγχάνει επίσης εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται. Με την επιλογή να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κοντολέων διοικητής της ΕΥΠ, επιχειρείται μια τομή στην ιστορία της υπηρεσίας με στόχο την αναμόρφωση της.  Ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών στις οποίες επικεφαλής τέθηκαν πρόσωπα που δεν σταδιοδρόμησαν σε αυτές.

Η Ε.Υ.Π αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη.
  • Ο πρέσβης κ. Αν. Μητσιάλης ο οποίος εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας.
  • Ο κ. Βασ. Γκρίζης ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων για 7 χρόνια Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες.  
  • O κ. Διον. Μελιτσιώτης ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.
https://www.protothema.gr/
https://www.liberal.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: Ντελίριο Ρουμπάτη στην τελετή αλλαγής διοίκησης της ΕΥΠ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:
  • ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ; 
  • Ο ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΙΑΛΗ; ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;  Ο ΜΕΛΙΤΣΙΩΤΗΣ ; ΠΑΝΤΩΣ..."ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ..." 
  • ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. Ο ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ... "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ".
ΤΟΝ ΓΚΡΙΖΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ. ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΕΡΩ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΟΙΣΤΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "radicalisaction" (ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣH ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ). ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Ο ΓΚΡΙΖΗΣ ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ, ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ; ΤΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΓΚΡΙΖΗΣ; 
  • ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ή/και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ή ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΨΕΙ (ή ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; 
  • ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ... ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗ - "ΠΟΛΙΤΙΚΟΡΕΚΤΟΥΛΗ" ;
ΑΥΤΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΖΕΧΝΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ.

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ... "ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΥΠ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ"  ΚΑΙ  ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.  ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΝ ΕΥΠ" ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΕ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ.

"Η κατακλείδα, αυτή, έρχεται όχι τόσο να αιτιολογήσει την τοποθέτηση του Παναγιώτη Κοντολέων, η φήμη του οποίου ήταν αρκετή για να αποδείξει τους λόγους επιλογής του, αλλά για να εδραιώσει την προοπτική συνεργασιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο επίπεδο της διεξαγωγής επιχειρήσεων και διαχείρισης των πληροφοριών."
https://www.crisismonitor.gr/2019/08/02/o-mitsotakis-quot-peirazei-quot-to-dna-ton-kataskopon/

No comments :

Post a Comment