25/06/2019

NATO: Equipment expenditure as a share of defence expenditure (%)

ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ:
  • ΕΛΛΑΔΑ 2019 ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΕΣ 12,5 , ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 9 ΤΟ 2014
  • ΤΟΥΡΚΙΑ 2019 ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΕΣ 38,6 ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 25 ΤΟ 2014
* 20% ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ.

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΟΡΟ "ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ" ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΠΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΦΟΡΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ 9% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ (72%) ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ.

https://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/pdf_2019_06/20190625_PR2019-069-EN.pdf

Ακόμη και οι ευρωπαϊκές χώρες που υποτίθεται ότι δαπανούν το 2% του ΑΕΠ τους κάθε χρόνο για την άμυνα τους, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, στην πραγματικότητα δεν πληρούν τους όρους της απόφαση του ΝΑΤΟ αφού πολύ απλά στον αμυντικό προϋπολογισμό του συνυπολογίζουν και τις συντάξεις των στρατιωτικών. Με απόφαση της ΕΕ από το 2011 οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να συνυπολογίζουν στους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς και τις δαπάνες συντάξεων των απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τους και δεν θα τους υπολογίζουν στο πλαίσιο της συνολικότερης συνταξιοδοτικής δαπάνης! Έτσι χρησιμοποιώντας για παράδειγμα την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της European Defence Agency (EDA), το 2010 η χώρα μας δαπανούσε για την μισθοδοσία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων το ποσό των 2,489 δις ευρώ. Ξαφνικά, το 2011 το ποσό αυτό εκτοξεύεται στα 3,751 δις ευρώ, αφού από εκείνη την χρονιά αρχίζει να αθροίζεται στον αμυντικό προϋπολογισμό και το ποσό των συντάξεων των αποστράτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:https://www.defence-point.gr/news/otan-i-ee-epilegei-methodo-greek-statistics-gia-tis-amyntikes-dapanes-gia-tin-opoia-mas-katadikaze

No comments :

Post a Comment