28/06/2019

"Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη βουλγαρική ιστορία στους Σκοπιανούς" - "οι ‘Μακεδονιστές’ έκλεψαν τα μοκασίνια μας"

«Οι γείτονές μας ξύπνησαν ένα πρωί του 1944 ως ‘Μακεδόνες’. Δεν μπορούμε να δεχθούμε το επιχείρημά τους όπως και ότι η χώρα μας θα καταπιεί αυτόν τον κυνισμό. Τα Σκόπια πρέπει να αναγνωρίσουν το βουλγαρικό παρελθόν τους και η Σόφια ότι ο Τίτο δημιούργησε ένα ‘μακεδονικό’ έθνος», λέει ο ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ σε συνέντευξή του στην Trud.

Ο ιστορικός αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της τότε ‘Μακεδονίας’, ο Βούλγαρος πολίτης Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, είχε πει: Πρέπει να αναγνωρίσουμε το βουλγαρικό παρελθόν μας μέχρι το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και η Σόφια πρέπει να αναγνωρίσει ότι ο Τίτο δημιούργησε ένα μακεδονικό έθνος.» Αλλά για να έχουν ένα νέο έθνος θα πρέπει να έχουν και εθνικούς ήρωες, λέει ο Γκεόργκι Μάρκοφ. «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη βουλγαρική ιστορία στους Σκοπιανούς! Αυτό πρέπει να το καταλάβουν, και δεν θα φτύνουμε τον εαυτό μας και τους τάφους των προγόνων μας. Οι ήρωες μας έχασαν τη ζωή τους για την εθνική μας υπόθεση και όχι πολεμώντας για ένα ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος, όπως λένε αυτοί», είπε ο Μάρκοφ.

Ο Μάρκοφ είπε ότι στη Βόρεια Μακεδονία αρκετές γενιές γαλουχήθηκαν με μια άλλη ιστορία. «Ο πολύς Νίκολα Γκρούεφσκι πριν από 4-5 χρόνια είχε δηλώσει: Πως οι Βούλγαροι έχουν ονομάσει πόλεις ως Σαντάνσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ; Αυτοί είναι οι εθνικοί μας ήρωες. Αυτό έχω μάθει στο σχολείο. Ε, λοιπόν ναι, έμαθε ο Γκρούεφσκι μια ιστορία παραποιημένη στο σχολείο, μια πλαστογράφηση της ιστορίας με την πλύση εγκεφάλου που του έγινε στα Σκόπια, είπε ο Μάρκοφ. Ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός αναφερόμενος στα λόγια του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφκσι, που παραδέχθηκε ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Βούλγαρος, είπε ότι σωστά τα είπε, αλλά, όχι ότι ήθελε να αγωνισθεί για ένα ανεξάρτητο ‘μακεδονικό’ κράτος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι σαφές. Ο ‘Θείος Σάμ’ κυνηγά τον ‘Άγιο Ιβάν’ στα Βαλκάνια», λέει χαρακτηριστικά για τους Αμερικανούς και τους Ρώσους.

Η διαμάχη πέρα από τα ιστορικά πρόσωπα των Βουλγαρο-Σλάβων έρχεται τώρα και στην …εφεύρεση των υποδημάτων και συγκεκριμένα στο ιδιαίτερο υπόδημα που κατασκευάζεται από λεπτό δέρμα, το μοκασίνι. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μοκασίνι είναι …βουλγαρική πατέντα που την έκλεψαν οι Σλαβούνοι των Σκοπίων…

«Λένε οι γείτονες ότι το ιστορικό παπούτσι εφευρέθηκε από αυτούς», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα που έχει τίτλο  «Άνοιξε η όρεξή τους (στην πνευματική κλοπή) και έφθασαν μέχρι το ιερό βουλγαρικό μοκασίνι», γράφει η βουλγαρική εφημερίδα ‘Trud’. Λένε ότι το μοκασίνι είναι δική τους εφεύρεση!  Αναρωτιούνται ακόμη εάν ο Γκότσε Ντέλτσεφ φορούσε τα μοκασίνια τα ‘μακεδονικά’ όταν έτρεχε στα δάση… «Σύμφωνα με τους θεωρητικούς του Μακεδονισμού», γράφει η ‘Trud’, «αυτοί (οι Σκοπιανοί) ίδρυσαν το αρχαιότερο σλαβικό κράτος. Αυτό λεγόταν «Σλαβουνία» και οι Βούλγαροι δεν ήταν παρά μια μικρή ομάδα κατακτητών στην περιοχή. Οι σημερινοί ‘Μακεδόνες’ – Σλαβούνοι τότε- πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους, φορώντας τα μοκασίνια και οι Βούλγαροι είχαν τυλιγμένες τις πατούσες τους με κουρέλια. Για το λόγο αυτόν, οι Σλαβούνοι ήταν τόσο γρήγοροι σαν τα βέλη και κέρδιζαν τη μία μάχη μετά την άλλη. Οι Βούλγαροι σκόνταφταν σε κάθε βήμα τους με αποτέλεσμα να έχουν απανωτές ήττες», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment