28/05/2019

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Οι ηθικοί αυτουργοί του τέλματος έχουν ονοματεπώνυμο

Ο ΥΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αποτέλεσε τη ταφόπλακα σε όλα τα τρέχοντα θέματα της αμυντικής πολιτικής. Ήταν ο άνθρωπος που δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα χειροκροτώντας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο την εθνικά επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ναύαρχος που για να γευτεί τη γλύκα της υπουργικής καρέκλας προτίμησε να δεχθεί ως υπουργός την εθνικά επιζήμια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Και εξηγούμαστε:

Τη στιγμή που η Τουρκία έχει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο «Πορθητής» το οποίο αναμένεται να ακουμπήσει στο πυθμένα της κυπριακής ΑΟΖ περί τα μέσα με τέλη Ιουνίου η ελληνική πλευρά διεξάγει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τους Τούρκους. Ποια εμπιστοσύνη; Ούτε τα ΜΟΕ δεν τολμά ο Αποστολάκης να ακυρώσει τη δεδομένη χρονική στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε Αιγαίο και Κύπρο. Που καθημερινά τουρκικά UAV πετάνε στο εύρος του FIR Αθηνών. Τη προηγούμενη εβδομάδα εικοσαμελής ομάδα Τούρκων αξιωματικών έφερνε βόλτες εντός των διαδρόμων του πενταγώνου χτίζοντας τα λεγόμενα ΜΟΕ… Τη στιγμή που πριν μερικούς μήνες ο Αποστολάκης δήλωνε πως αν οι Τούρκοι καταλάβουν ελληνική βραχονησίδα εμείς θα την ισοπεδώσουμε σήμερα φτάσαμε απόρροια του υπουργικού θώκου στην στρατηγική ψυχραιμία. Που δεν είναι στρατηγική ψυχραιμία αλλά στρατηγική αδυναμία και ανεπάρκεια.

Έφτασε δε στο σημείο ο Ευάγγελος Αποστολάκης από το Κόσσοβο να αναφέρει πως η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα επίλυσης μακροχρόνιων διμερών διαφορών. Εν συνεχεία, συμπλήρωσε ότι «Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το έθνος. Έτσι, λοιπόν, κινούμαστε και δεν το κάνουμε ούτε με το στανιό ούτε γιατί μας αναγκάζει κανείς, το κάνουμε γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στρατιώτες και έτσι έχουμε μάθει».  Πάμε παρακάτω όμως...

Επί έξι μήνες δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα στοιχειώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα. Συναντήσεις επί συναντήσεων και δηλώσεις επί δηλώσεων. Κρίσιμα προγράμματα όπως η υποστήριξη του στόλου των Mirage ή τα ΝΗ90 είναι στάσιμα με ευθύνες Αποστολάκη και Χριστοδούλου. Κατά τα άλλα σαν Α/ΓΕΕΘΑ κάθε Πέμπτη έπαιρνε το αεροσκάφος C12 της Αεροπορίας Στρατού και έκοβε βόλτες στη Κρήτη. Πλήρης στασιμότητα και στον εκσυγχρονισμό των F-16.

Στις φετινές κρίσεις έγινε πραγματικό πογκρόμ. Το έχουμε γράψει και θα το ξανά γράφουμε με κάθε ευκαιρία. Άριστοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν ενώ αξιωματικοί των οποίων προσωπικό αιχμαλωτίστηκε εν καιρό ειρήνης προήχθησαν. Στην ΑΣΔΕΝ έφυγαν άπαντες λες και χάθηκε ελληνικό νησί. Επί 14 χρόνια κανένας διοικητής σχηματισμού της ΑΣΔΕΝ δεν αποστρατεύονταν δίνοντας την εικόνα στο προσωπικό και στα κατώτερα στελέχη πως ο διοικητής τους ήταν ακατάλληλος αλλά τοποθετούνταν σε θέση ψυγείου και ύστερα αποστρατεύονταν.

Τη μια και μοναδική στιγμή που η ελληνική πλευρά αντέδρασε και ύψωσε φωνή με τα προειδοποιητικά πυρά κατά του τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω ο Ναύαρχος Αποστολάκης φρόντισε να επιπλήξει τους πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο λέγοντας πως θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Τουρκία επειδή εφάρμοσαν τους Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής. Άλλωστε είπαμε από τη βαρύγδουπη δήλωση πως αν οι Τούρκοι καταλάβουν ελληνική βραχονησίδα εμείς θα την ισοπεδώσουμε σήμερα φτάσαμε απόρροια του υπουργικού θώκου στην στρατηγική ψυχραιμία. Γι αυτό και στις κρίσεις προ τριών μηνών οι δύο παραπάνω άριστοι αξιωματικοί του Ε.Σ αποστρατεύτηκαν.

Ήταν βέβαια γνωστό πως η δημοφιλής εικόνα του πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή ενοχλούσε τον Αποστολάκη. Έτσι επιλέχθηκε ο νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς με τον οποίο πλέον όλοι όσοι απεχθάνονται τον Ελληνικό Στρατό έχουν βρει στέγη όπως έγινε με τη παρουσία του νυν Α/ΓΕΣ μαζί με τον ΑΝΥΕΘΑ Ρήγα παρευρισκόμενο σε εκδήλωση σε αντιφασιστικό στέκι στη Καισαριανή. Μάλιστα ο νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς προσπάθησε να δει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιμένοντας τον τρεις ώρες έξω από το γραφείο του ώστε να τον διαβεβαιώσει πως μπορεί να είναι Α/ΓΕΣ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν αναιρεί τις δεξιές του καταβολές…

Στο Π.Ν επίσης εξαιρετικοί αξιωματικοί όπως ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος πρώην αρχηγός Στόλου αποστρατεύτηκε με ευθύνη του νυν Α/ΓΕΝ που υπάκουσε στα κελεύσματα του Αποστολάκη ενώ το μένος ορισμένων έφτασε μέχρι και στον διευθυντή του γραφείου του όπου τον αποστράτευσαν και αυτόν. Ο λόγος για τον Πλοίαρχο Δημητρίου Δημήτριο που έκανε το «τραγικό λάθος» να είναι ο διευθυντής του πρώην Αρχηγού Στόλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος απεργάζονται σχέδιο κατάργησης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε Ήπειρο και Μακεδονία και μειώσεως των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε Θράκη και νησιά Αιγαίου κατ’ εντολή του Ρήγα με σύμφωνη γνώμη Αποστολάκη, Χριστοδούλου και Καμπά. Στο τραπέζι έπεσε και η κατάργηση της έπαρσης και υποστολής σημαίας κάθε Κυριακή που διεξάγεται από τα αγήματα του Ε.Σ σε νησιά και Θράκη στις μεγάλες πόλεις των παραπάνω περιοχών. Και όλα αυτά γιατί υπάρχει το αριστερό μένος κατά της Εθνοφυλακής και της εφεδρείας. Ήδη ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς δήλωσε ξεκάθαρα προ καιρού πως η πολιτική για την εφεδρεία και εθνοφυλακή ήταν σε λάθος κατεύθυνση μέσα από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Σουρεαλιστικές καταστάσεις. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά παραπάνω η ουσία όμως είναι πως ορισμένοι αξιωματικοί για να καλύψουν τις προσωπικές του ματαιοδοξίες και ιδιοτέλειες ανέλαβαν θέσεις παρά το γεγονός πως τους επιβάλλονταν αντεθνικές πολιτικές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά για να γίνουν έξι μήνες υπουργοί ή αρχηγοί…

https://defencereview.gr/ypoyrgeio-ethnikis-amynas-oi-ithikoi-ay1/

1 comment :

  1. Anonymous28/5/19 17:48

    Μα μα μα, μα δεν είναι πρώην βάτραχος? Δεν είναι οι βάτραχοι που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα άμα γίνει τίποτα? Χωρίς μαλακίες, λυπάμαι τα παιδιά των ειδικών δυνάμεων, πατριώτες και άνδρες με ψυχή στην πλειοψηφία τους, το όνομα των οποίων λεκιάζει αυτός ο τενεκές!


    12G

    ReplyDelete