01/04/2019

Η Ρωσσία ζητά από παρόχους VPN να αποκλείσουν ιστότοπους που έχουν λογοκριθεί από το κράτος

Oι ρωσσικές αρχές ζήτησαν από 10 παρόχους VPN, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που απαγορεύονται από τους νόμους της χώρας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Roskomnadzor, η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την εποπτεία των επικοινωνιών της Ρωσσίας, αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα αποκλείσει τις υπηρεσίες των παρόχων VPN, από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, εάν δεν καταφέρουν να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες που έχουν λογοκριθεί. Η Roskomnadzor ζήτησε από τις εταιρείες VPN να ενταχθούν στο κρατικό σύστημα πληροφορικής, το οποίο περιέχει μια λίστα ιστοτόπων που έχουν μπλοκαριστεί. Οι εταιρείες έχουν λάβει ένα χρονικό περιθώριο 30 ημερών, προκειμένου να συμορφωθούν με τους κανονισμούς. Στις εταιρείες VPN, που έχουν την υποχρέωση να συμμορφωθούν είναι οι: ExpressVPN, HideMyAss!, Hola VPN, IPVanish, Kaspersky Secure Connection, NordVPN, OpenVPN, VPN Unlimited, VyprVPN.

Οι υπηρεσίες VPN που μέχρι τώρα απάντησαν στις εντολές της ρωσσικής κυβέρνησης.
  • Η Golden Frog, η εταιρεία πίσω από το VyprVPN, δήλωσεότι δεν θα συμμορφωθεί με τις εντολές. «Βασική αποστολή μας είναι να διατηρήσουμε το διαδίκτυο ανοιχτό και ελεύθερο, οπότε η VyprVPN θα συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Frog.
  • Το TorGuard, έχει δημοσιεύσει ένα blog post που ανακοινώνει ότι έχει αφαιρέσει όλους τους ρωσικούς διακομιστές. «Εάν αισθανθούμε ότι το νομικό κλίμα σε μια χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια των πελατών μας στο διαδίκτυο, τότε δεν θα προσφέρουμε πλέον servers σε αυτή τη χώρα», δηλώνει το post του TorGuard.
  •  NordVPN cannot comply with Roskomnadzor’s request 
  • Η  ρωσσική Kaspersky θα συμμορφωθεί

https://betanews.com/2019/03/29/russia-vpn-blocks/
https://www.networkworld.com/article/3385050/russia-demands-access-to-vpn-providers-servers.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

No comments :

Post a Comment