04/04/2019

OH-58D Kiowa Warrior τώρα με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Εθνόσημα

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior που απέκτησαν οι ελληνικές χερσαίες δυνάμεις τα οποία φέρουν το ελληνικό εθνόσημο. Τα 36 εκ των Kiowa θα έρθουν πληρέστατα, με όλα τους τα συστήματα, άρα θα είναι αξιοποιήσιμα σε σύντομο χρόνο, με την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC: Initial Operational Capability) να επιτυγχάνεται εντός του 2019. Απλά, 24 έχουν έναν αντί για τρεις ασυρμάτους τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πληρωμάτων και τα υπόλοιπα 10 μάλλον προορίζονται για ανταλλακτικά. Σε τελική ανάλυση είναι πολύ πιο σύγχρονα από τα Huey, στον εκπαιδευτικό τους ρόλο, υποστήριξε, καθώς το παλαιότερο έχει κατασκευαστεί το 1993 και το πλέον καινούργιο το 2010, ενώ τα Chinook από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Οπότε εγείρεται και ένα ζήτημα, μήπως όσοι εκφράζουν αντιρρήσεις θα έπρεπε να φωνασκούν τουλάχιστον εξίσου για τα Huey.

Εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι αποτελούν καρπό της μεγάλης προσπάθειας του πρώην πλέον αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγου (ε.α. πλέον) Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος πάλεψε για να έρθουν, δεχόμενος σφοδρά πυρά. Υπενθυμίζεται, ότι σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους τα Χριστούγεννα του 2017 είχε αναφέρει, ότι από τη στιγμή που μειώνονται δραστικά τα στρατόπεδα για να είναι επαρκής η στελέχωση, σε όσα θα μείνουν, ο Στρατός χρειάζεται πολλαπλασιαστές ισχύος που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση στο μεταβατικό στάδιο, μέχρι την ομαλή προσαρμογή της ελληνικής άμυνας στη νέα κατάσταση.

https://www.defence-point.gr/news/oh-58d-kiowa-warrior-tora-kai-me-ta-ellinika-ethnosima-epiteloys

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με καθυστέρηση οκτώ (8) μηνών από τις αρχικές ανακοινώσεις, το σύνολο των 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα στα μέσα με τέλη του προσεχούς Μαΐου. Η διαδικασία μεταφοράς του συνόλου των ελικοπτέρων στην Ελλάδα θα ξεκινήσει σε δύο (2) εβδομάδες περίπου στην Αμερική, και τα ελικόπτερα θα πάρουν το δρόμο για την Ελλάδα. Μαζί τους θα έρθει και το 10ο και τελευταίο μεταχειρισμένο μεταφορικό ελικόπτερο CH-47 Chinook.

https://defencereview.gr/neoteri-enimerosi-mesa-me-teli-ma-oy-e/

No comments :

Post a Comment