19/04/2019

Η... «Σκευωρία εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο ρώσικο προξενείο στο Χαλάνδρι

Η οργάνωση FAI/IRF Πυρήνας Mikhail Zhlobitsky ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στην Αθήνα, με ανάρτηση στο indymedia, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δράση στήριξης σε αναρχικούς που συνελήφθησαν στη Ρωσία. Η επίθεση σημειώθηκε στις 03:20 τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου, στην οδό Τζαβέλα, στο Χαλάνδρι, με τη ρίψη χειροβομβίδας, η οποία εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης.

Η προκήρυξη αναφέρει:"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο της οδού Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι στις 22 Μαρτίου. Η ορθοδοξία, ο συντηρητισμός και οι παλιές παραδόσεις έχουν μείνει αναλλοίωτες στο χρόνο παρά την αλλαγή των καθεστώτων και αποτελούν τους πυλώνες της νέας φαινομενικά αναγεννημένης Ρωσίας".

Η προκήρυξη καταλήγει: "Ακούτε τον θόρυβο που έρχεται από πέρα μακριά; Είναι οι απελπισμένες κραυγές από τα δωμάτια βασανιστηρίων. Τα υπόκωφα χτυπήματα των γκλοπς σε κορμιά. Ο ανατριχιαστικός ήχος που κάνει το σώμα όταν το διαπερνά το ρεύμα κατά τη διάρκεια του ηλεκτροσόκ. Είναι οι κοντινοί που ρωτάνε που βρίσκονται τα χαμένα τους συντρόφια και που αναρωτιούνται αν ζουν ακόμα ή αν βρίσκονται σε κάποιο μυστικό κρατητήριο. Είναι το πένθος, οργισμένο αλλά και μουδιασμένο για τον μικρό που πήρε εκδίκηση δίνοντας την ίδια του τη ζωή. Είναι τα συντρόφια μας και υποφέρουν. Ακούστε προσεκτικά…"

υπογράφεται ως εξής:
Σκευωρία Εκδίκησης FAI/IRF, Πυρήνας «Mikhail Zhlobitsky»

No comments :

Post a Comment