29.3.19

«Η Γαλλία δεν δέχεται Αλβανούς μετανάστες»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαντέρ Λεσάι, συναντήθηκε στη Γαλλία με τον ομόλογό του, Κρίστοφερ Καστάνερ. Το θέμα της συζήτησης μεταξύ των δύο υπουργών Εσωτερικών ήταν η παράνομη μετανάστευση Αλβανών στη Γαλλία. Ο Λεσάι δήλωσε ότι η Αλβανία θεωρείται ασφαλής χώρα προέλευσης, οπότε οι πιθανότητες των Αλβανών να λάβουν άσυλο στη Γαλλία είναι σχεδόν μηδενικές.
«Ιδιαίτερη σημασία δώσαμε στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Διαπιστώσαμε ότι αυτό παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι Αλβανοί που χωρίς ελπίδα υποβάλλουν αιτήσεις, ζητώντας άσυλο στη Γαλλία. Η γαλλική πλευρά και η πλευρά μας, τόνισαν ότι οι συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο στη Γαλλία δεν είναι ευνοϊκές. Η Αλβανία θεωρείται ασφαλής χώρα προέλευσης και οι πιθανότητες να πάρουν άσυλο στη Γαλλία είναι σχεδόν μηδενική», είπε ο Λεσάι. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι έλαβε υποστήριξη από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία ενσωμάτωσης της Αλβανίας.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε;

No comments :