05/02/2019

Επί 27 χρόνια συζητούσαμε ...

1. Ένα σύνθετο όνομα αντί για δύο (Σλαβομακεδονία, Νεο-Μακεδονία, Ανω-μακεδονία). Το χάσαμε. Είναι Βόρεια Μακεδονία. Δύο λέξεις, εκ των οποίων το πρόθεμα μπορεί να γίνει ένα γράμμα και να ξεχαστεί.
2. Αμετάφραστο (πχ Nova-Makedonija). Το χάσαμε. Θα μεταφραστεί σε κάθε γλώσσα κανονικά.
3. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την ιθαγένεια. Το χάσαμε. Σκέτη «μακεδονική»
4. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την γλώσσα. Το χάσαμε. Σκέτη «μακεδονική»
5. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με τα διεθνή σύμβολα (πχ RNM – Republic of North Macedonia). Το χάσαμε. Σκέτα ΜΚ και MKD.
6. Θα γίνεται ρητή αναφορά στη χρήση του όρου Μακεδονία από την Ελλάδα. Το χάσαμε («περιοχή του βόρειου τμήματος» και «πληθυσμός της βόρειας περιοχής».
7. Δεν θα υπάρχει ούτε μία αναφορά σε «μακεδονικό κράτος/λαό/έθνος» στο Σύνταγμα. Το χάσαμε (βλέπε άρθρο 36 και 49 του Συντάγματος).
8. Θα αφαιρεθούν ΟΛΕΣ οι παραπομπές σε διακηρύξεις ιστορικών κειμένων στο Προοίμιο και γενικώς στο Σύνταγμα. Το χάσαμε. Παρέμεινε η αναφορά στην διακήρυξη της ΑΣΝΟΜ το 1944.
9. Θα αφαιρεθούν όλες οι αναφορές σε «Μακεδόνες» εκτός της χώρας. Το χάσαμε. Παρέμεινε το άρθρο 36.
10. Θα κάνουν πρώτα τις αλλαγές στα Σκόπια και μετά θα κυρωθεί από εμάς. Το χάσαμε. (α. δεν το υπέγραψε ο Πρόεδρός τους, άρα είναι ευάλωτο νομικά εκεί, β. οι αλλαγές ισχύουν ΑΦΟΥ μπουν στο ΝΑΤΟ και όχι πριν κυρωθεί από την Ελλάδα).
11. Θα κάνουν αποδεκτό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Το χάσαμε. (αυτό που μπήκε ήταν ότι η δική τους ιστορία δεν σχετίζεται με τους αρχαίους Έλληνες – ευχαριστώ πολύ για το νέο. Ποτέ δεν τη θεώρησαν ότι σχετίζεται!)
12. Θα πρόκειται μόνο για συμφωνία για το όνομα. Το χάσαμε. Τους παραχωρούμε δωρεάν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς αδιακρίτως! Ακόμα και σε μελλοντικά πράγματα.

Αποτέλεσμα ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

http://www.antibaro.gr/article/22144

No comments :

Post a Comment