03/12/2018

Φυσικά και ετοίμαζαν χούντα

Μόνο ένας ηλίθιος δεν μπορούσε να καταλάβει το 2015 τις επιπτώσεις του Grexit. Τι ακριβώς θα ακολουθούσε, το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα που θα συνέτριβε τα αστειάκια του τύπου «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Δεν περιμέναμε να εμφανιστεί ο κ. Δραγασάκης για να μάθουμε ότι βρεθήκαμε μια ανάσα μακριά από την εκτροπή. Και φυσικά δεν θα το έκαναν μόνοι τους!  Τι μας είπε ο σεβαστός και σοβαρός αντιπρόεδρος; Ότι το 2015 πήραν την πολιτική απόφαση να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή, επειδή φοβήθηκαν τις επιπτώσεις. Η ακριβής δήλωση του κ. Δραγασάκη: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια».

Πάμε πάλι: «Που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα».
Αν καταλάβαμε καλά, σκέφτηκαν σοβαρά επί τους θέματος, προβληματίστηκαν και εξέτασαν όλα τα πιθανά σενάρια. Φανταζόμαστε ότι θα ρώτησαν τους πλέον αρμόδιους: Τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, ανθρώπους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Επίσης, ανθρώπους που είχαν εμπειρία από την αντιμετώπιση παλιότερων δύσκολων καταστάσεων ειδικά της περιόδου των Δεκεμβριανών τότε που η κυβέρνηση άφησε την Αθήνα να καεί και οι φήμες οργίαζαν για… ξένους πράκτορες. Ή πρόσωπα με γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών όπως ο επί της Δικαιοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα και επί της Εθνικής Ασφάλειας επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο κύριος Μίμης ο Παπαγγελόπουλος. Κι ας πούμε ότι ετοίμαζαν κάποια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης. Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να έγιναν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων!

Ας θυμηθούμε και την σχετική δήλωση του υπουργού Άμυνας, του Πάνου του Καμμένου στις 2 Ιουλίου, τρεις μόλις μέρες πριν το περίφημο Δημοψήφισμα:  
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Πως θα γινόταν αυτό; Χωρίς σχέδιο; Αδύνατον!Να το έκανε μόνος του ο κ. Καμμένος; Αποκλείεται!
Δεν μπορώ να φανταστώ τον κ. Καμμένο να γράφει και να σβήνει λίστες με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Κάποιος άλλος θα το έκανε. Κι αν αυτός ο κάποιος άλλος δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους αρχηγούς του, τότε έχουν θέμα οι τότε αρχηγοί του! Να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Ασφαλώς και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Είχαν σχέδιο. Δεν έγινε κάτι στην τύχη. Ήξεραν ότι όλα αυτά που έκαναν θα οδηγούσαν σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών. Μίλαγαν για χούντα, αλλά στην πραγματικότητα την προετοίμαζαν οι ίδιοι. Ότι έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά ιδιαίτερα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Ποια σχέδια έγιναν και ποιοι συμμετείχαν στον καταρτισμό τους. Πολιτικοί. δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, επιχειρηματίες. Το 2015 δεν θα παραμείνει μία σκοτεινή χρονιά. Θα πέσει φως και μάλιστα άπλετο.

Θανάσης Μαυρίδης
https://www.liberal.gr/arthro/231375/apopsi/th-mauridis/fusika-kai-etoimazan-chounta.html

ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ:  https://www.liberal.gr/arthro/231544/apopsi/th-mauridis/To-2015-o-theos-mas-fulaxe-panagioti-lafazani-.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΟΝΟΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2015, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.

Υ.Γ: ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΕΝΑΣ ΑΡΠΑΚΟΛΑΤΖΗΣ ΑΔΑΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΕΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΔΕΞΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΝΟΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΔΕΞΙΑΣ" ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ Ο "ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΔΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η "ΝΔ" , ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΚΑΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ" ...ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΔΕΣ.

Οι πιο πολλοί νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται πια και δεν ξέρουν από δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά και αριστερά. Ξέρουν τσέπη. Και όχι οποιαδήποτε τσέπη. Την εύκολη τσέπη. Διορίζεις; Εσένα θέλουμε. Ασημώνεις κανένα επίδομα; Ζήτω σου. Έχεις κανένα εργάκι να δώσεις πλαγίως; Είσαι μεγάλος. Ψηφίζεις νόμους για να γλιτώσουν συγκεκριμένοι επαγγελματίες και μισθωτοί χαράτσια που πληρώνουν οι άλλοι τα κορόιδα; Μαζί σου. Είσαι χαλλλλαρός στην εφαρμογή κάθε νόμου, να παρκάρω όπου γουστάρω, να τρέχω όσο θέλω, να κλέβω όποιον θέλω, να δέρνω όποιον θέλω, να μην έχω κανέναν έλεγχο στην καθημερινή αστική και ασφαλιστική ζωή; Είσαι ο άνθρωπός μας. Για να το πω πιο απλά: Ποιος από το μεγάλο πλήθος θα ανταλλάξει την ευκολία της χυδαιότητας που του υπόσχεται ο ανιδεολογικός ΣΥΡΙΖΑ, με τη δυσκολία και την πειθαρχία που χρειάζεται το χτίσιμο μιας κανονικής χώρας; Γιατί, κανονική χώρα δεν είμαστε.

Ποιος θα διαλέξει να στρώσει τον πισινό του κάτω για να τελειώσει ένα σχολείο όπου θα του βάλει ο καθηγητής τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι σε θέματα συμπεριφοράς, σεβασμού, γνώσεων, παρακολούθησης, εξετάσεων, βαθμολογίας. Σε ένα σχολείο με μοναδικό επιτρεπόμενο αντικείμενο την Παιδεία. Τη Μόρφωση. Και ποιοι καθηγητές θα δεχτούν να ανταλλάξουν το σημερινό κοντόφθαλμα βολικό γι αυτούς μπάχαλο, που οι ίδιοι έφτιαξαν και αναπαράγουν, με ένα κανονικό σχολείο Παιδείας; Το κυριότερο: Ποιοι γονείς θα εγκαταλείψουν την εξουσιαστική και αυθαίρετη ανάμιξή τους στα σχολεία και θα παραδώσουν τα παιδιά τους στο Σχολείο;
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ανταλλάξουν το σημερινό ωράριο «ό,τι γουστάρω κάνω» και τα σημερινά προνόμια έναντι των άλλων πολιτών σε απολαβές, άδειες, κοπάνες, αναξιοκρατία, ατέλειωτη ανοχή σε ανικανότητα και λάθη, με συμπεριφορά εξουσιαστή στους πολίτες, χωρίς αξιολόγηση, με πειραγμένες περγαμηνές, πτυχία, ενδεικτικά και με στημένες προϋποθέσεις βολέματος; Με εξαίρεση γιατρούς και νοσηλευτές και ελάχιστες ειδικότητες αιχμής που πεθαίνουν καθημερινά εξ αιτίας του μπάχαλου.
Ποιοι επαγγελματίες θα θυσιάσουν το προνόμιό τους να φοροδιαφεύγουν ανεξέλεγκτοι, από μια κυβέρνηση ( ή μάλλον ένα μόνιμο πολιτικό σύστημα) που έχει για θυρεό της ότι αν δεν υπήρχε η μαύρη οικονομία θα είχαμε τιναχτεί τον αέρα; Ποιοι θα θυσιάσουν το προνόμιό τους να παρέχουν σκάρτες ή κακές υπηρεσίες και δουλειές ανεξέλεγκτοι, χωρίς πιστοποιητικά, γνώσεις και φορολογία;
Ποιοι επαγγελματίες αγρότες θα δεχτούν να ελέγχονται και για το τελευταίο τους σπυρί ή ζώο, βολεμένοι σε ένα πάγιο τοπίο όπου η γη είναι ακόμα αχαρτογράφητη, οι γεωπόνοι ανεξέλεγκτοι, τα φάρμακα και τα λιπάσματα μπάτε σκύλοι αλέστε, τα δηλητήρια ελεύθερα αν και παράνομα, οι επιδοτήσεις συχνά μαϊμού και επιλεκτικές, τα νερά άναρχα μοιρασμένα, χωρίς οριοθετήσεις και χωρίς κανένα σοβαρό έργο υποδομής; Με μια εξοντωτική φορολογία σε όσους μικρούς είναι ειλικρινείς και με τεράστια παράθυρα φοροδιαφυγής και πλουτισμού για τους μεγαλοκαλλιεργητές;
Ποιοι πολίτες θα δεχτούν να τους μπουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, όχι για να χαρατσωθούν τυφλά και υπέρμετρα από εγχώριους και ξένους ερασιτέχνες και εμμονικούς όπως χαρατσώθηκαν, αλλά συμμετέχοντας σε μια μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πολιτική νοικοκυρέματος των κοινών οικονομικών, χωρίς διακρίσεις και χωρίς ρουσφετολογικές και κλεπτοκρατικές πολιτικές; Από τις οποίες πλουτίζουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, πριν την κρίση αλλά και σήμερα; 

Ποια ιδεολογία έχουν δει οι πολίτες να υπηρετεί αυτή την πολιτική μέχρι σήμερα τα τελευταία 30 χρόνια; Όταν όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν το ίδιο πάνω- κάτω σύστημα: Πάρε από τους φόρους και από τα ξένα δάνεια, πλήρωνε χωρίς κόπο το κρατικό φέουδο, άφησε τον ιδιωτικό τομέα ξέφραγο αμπέλι και μην ασχολείσαι με την Παιδεία, την Υγεία, την ασφάλεια. Χρειάζονται κόπο και σχεδιασμό αυτά. Όχι ό, τι αρπάξουμε τώρα. Με καλύτερο μαθητή σε αυτή την πολιτική τον κακό μιμητή του Ανδρέα Τσίπρα.
Για ποια συντήρηση και ποια προοδευτική και αριστερή πολιτική μας μιλάει το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ; Του Αντρέα; Του Σημίτη; Του Καραμανλή; Της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ; Αν κατέβει στους πολίτες που συναντάω εγώ στα λεωφορεία, στο μετρό, στα τρόλεϊ, στην Αθηνάς και στο Μεταξουργείο, στα Καμίνια και στην Κυψέλη, στο Παγκράτι και στα Εξάρχεια, στη Γλυφάδα και στο Μπραχάμι, στον Πειραιά και στον Άγιο Δημήτριο, στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη και στα χωριά τους και στα Κυκλαδονήσια και στο Ιόνιο και στη Θεσσαλονίκη και τους μιλήσει για ιδεολογία των κομμάτων θα γελάνε και τα τσιμέντα!


ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΤΕΤΡΑΔΗ" ΕΔΩ: https://www.liberal.gr/arthro/231396/apopsi/stili-alatos/to-pasok-einai-edo.html

No comments :

Post a Comment