14/12/2018

Το ΣτΕ Απέρριψε τις προσφυγές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τις προσφυγές Συλλόγων, κ.λπ. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία». Όπως εξήγησε δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς, συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ. Και αυτό γιατί «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας. Ως εκ τούτου,  έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
Παρ΄ όλα αυτά, οι προσβαλλόμενες πράξεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε συνταγματικά προστατευόμενα ατομικά δικαιώματα ή σε πολιτικά δικαιώματα ή ακόμα να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε ιδιώτες. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να υπάρξουν ατομικές νομικές ενέργειες (αγωγές, προσφυγές, κ.λπ.) στα δικαστήρια.

Ακόμη, η Ολομέλεια απέρριψε ως απαράδεκτους του υπόλοιπους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, ενώ ένα μέλος της Ολομέλειας, ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον έλεγχο του ΣτΕ.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15/12/18 17:49

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ; ; ;
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ; ; ;
    ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ !
    ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΜΟΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΚ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ… ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ … ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ - ΣΤΕ - ΠΕΡΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ …

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ … ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ , ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ… ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ …ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΥΔΕΙΣ … ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕΗΛ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ …… ΦΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΜΕΗΛ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΑΝ. ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠ ΕΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤ΄ΟΥΣΙΑΝ Η Κ. ΑΙΚ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ , ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ …

    ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΜΟΚΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ……

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣΑΠΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ :
    ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ! ! !

    ΥΣ. ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΚ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ … ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ … ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ !

    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ … ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ …… ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ReplyDelete
  2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ16/12/18 11:48

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΟΣΕΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ …….
    ΞΕΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ … ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ …….

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

    ReplyDelete